Hogyan nyaral a magyar ember? Én Harkányban voltam mostanában

Eléggé érdekelt vagyok a témában, így rengeteg eredményt és kutatást olvastam arról, hogy mit keresnek a magyar emberek akkor, amikor belföldön üdülnek.

A külföldi és belföldi üdülések az igények szempontjából elég élesen elkülöníthetők egymástól. Ha jobban belegondolunk, akkor valószínűleg mi is rájövünk, hogy milyen különbségek vannak a két üdülés között. Amikor külföldre megyünk, akkor olyasmit keresünk, amit belföldön nem találunk meg.

Ez lehet egy rendezvény, egy tenger vagy a miénktől teljesen eltérő főváros. Olyan erdő, ami nálunk nincs, tavak, sípályák is kedvelt turista célpontok, vagy a magas hegyek, amikből nálunk egy sincsen. Legmagasabb pontunk a Kékes tető, ami a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető magashegynek. Aki ennél magasabb csúcsokat szeretne meghódítani, az külföldre veszi az irányt.

A belföldi üdülések legnagyobb részénél elvárt a csend, a jó levegő. Az aktív pihenést kedvelők az olyan helyeket szeretik, ahol a környéken vannak kirándulóhelyek, erdők, látnivalók vagy tavak (például Balaton, Fertő tó, Velencei tó). A tavak főként nyáron vonzzák a nyaralni vágyókat, ősszel, télen és tavasszal a gyógyfürdők és wellness szállodák csábítják a vendégeket.

A gyógyfürdők és wellness lehetőségek ősszel is korlátozások nélkül élvezhetők. Nem szól közben az olykor változékony időjárás, ha esik az eső, akkor sem unatkoznak a vendégek.

Teljesen érthető okokból tehát a magyarok azokat a szállásokat kedvelik, amik a lehető legjobban eltérnek a lakhelyük típusától. Aki vidéken lakik, az Pesten keres szállást, aki Pesten lakik, az vidékre megy.

A Pestiek keresik a nyugalmat, a tiszta levegőt és a természet közelségét, a vidékiek pedig pont a városi nyüzsgést keresik.

A legjobb, ha a hotelnek van wellness részlege, több árkategóriában célozza meg a potenciális látogatókat és a lehető legszélesebb vevőkört igyekszik lefedni a programjaival.

Harkányban jártam a közelmúltban és találtam egy olyan hotelt, ami ezeknek az elvárásoknak minden tekintetben megfelel. A Baranya hotel több szobakonstrukciót ajánl az ide érkezőknek. A közelben sok programlehetőség van. Azok is jól érezhetik magukat itt, akik az aktív pihenés hívei, ők elmehetnek kirándulni a környéken, felfedezhetik a villányi borvidék kincseit, a környező hegyeket is megmászhatják.

A sokkal relaxálóbb típusú pihenést kereső emberek pedig kiélvezhetik a hotel wellness részlegének adottságait, a két medencét, a 10 féle masszázst és a különböző szaunákat és a gőzkabint.

Ha valakinek nem megfelelő a wellness részleg, vagy megunja, az átmehet a szemközti gyógyfürdőbe, ahol szintén kipihenheti a munkát.

harkány hotel
harkány hotel

Mondhatni, hogy a legjobb harkány hotel a Baranya Hotel. Igyekszik kiszolgálni a gyermekkel és a nélkülük érkezőket is. Családok, párok, nyugdíjasok és kutyások is maximálisan élvezni tudják az itt töltött időt.

A személyzet kedves és előzékeny, a szobák és a környezet tiszta, rendes. A közelben van zöld terület. A természet közelsége, a csend és a tiszta levegő is mind megfelelnek az elvárásoknak.

A környéken sok mindent lehet csinálni, így nem lehet unatkozni erre. Ha valakinek mégis hiányzik a nagyvárosi pezsgés, az elmehet Pécsre, hiszen az is közel van a helyhez.

A legendás gyógyfürdő nemzetközileg elismert, így nem csak belföldi, hanem külföldi vendégek is rendszeresen látogatják a hotelt. Ennek következtében sokkal magasabb a kiszolgálás minősége. A hotel elhelyezkedése is remek, mivel közel van a gyógyfürdőhöz, így az idősebb korosztály könnyen eljut a fürdőbe, ahol megszabadulhatnak a fájdalmaiktól.

Mindezt összefoglalva azt mondom, szerintem a Baranya hotel a legjobb harkány hotel címet is megkaphatná. A közelben nem találni még egy ilyen színes hotelt, akik ennyi igényt igyekeznek kiszolgálni a lehetőségeikhez mérten a legmagasabb színvonalon.

Aki még nem járt Harkányban, annak pedig ajánlom a helyet. Igazi kis ékszerdoboz a határ közelében, jóval többet tartogat, mint azt elsőre gondolná az ember. Nem nehéz szerelembe esni a gyönyörű tájjal, a hegyekkel és a finom borokkal. aki ide ellátogat, azt biztos, hogy a remek fürdő, a természeti adottságok és a remek kiszolgálás máskor is vissza fogják csalogatni ide.