A barátnőm Budapestre jött ügyeket intézni, de fogászat lett belőle

Egy Zalaegerszegen élő barátnőm, Dóri, akit néhány évvel ezelőtt az egyetemen ismertem meg, fellátogatott Budapestre. Nagyon szerettem volna én elszállásolni és vendégül látni, de sajnos helyhiány miatt nem volt rá lehetőségem. Mivel rokonai nincsenek a városban, ezért egy olcsóbb kis hotelt választott magának a belvárosban, ahová lényegében csak aludni járt. Elsősorban ügyeket intézni jött fel Budapestre és megnézett néhány albérletet is.  

Szerencsére estére mindig felszabadult, így mindig tudtunk valami programot csinálni: beültünk egy romkocsmába, sétáltunk este a várban, vagy éppen beültünk egy filmre az egyik moziba.

Egy ilyen mozizás alkalmával jól betáraztunk nassolnivalókból, Dóri nagy szerencsétlenségére. Ő vett magának egy doboz mézes-sós mogyorót és azt rágcsálta, egészen addig, amíg úgy ráharapott egyre, hogy hirtelen megfájdult a foga. A film közepén ki is kellett jöjjünk a teremből, annyira fájt neki.

Adtam neki egy gyógyszert, hamarosan enyhült a fájdalom. Javasoltam neki, hogy menjünk el a fogászati ügyeletre, de a korábbi rossz tapasztalatai miatt nem akart, azt mondta, inkább keres a neten egy szimpatikus fogászatot és elmegy oda. De megkért, hogy segítsek neki, mert én mégis csak jobban ismerem a budapesti viszonyokat és hatékonyabban tudom használni a keresőt, mint ő.

Először az én fogorvosomat akartam neki ajánlani, de szabadságon volt, úgyhogy belevetettem magam az internet bugyraiba és „fogászat budapest” címszóval elindítottam a keresést. Úgy gondolom, hogy ez az egyik legnehezebb feladat – mármint a megfelelő fogászati rendelő és a megfelelő fogorvos megtalálása -, így minden honlapot, amit jónak találtam alaposan átböngésztem. Míg végül megtaláltam a számomra legszimpatikusabbat. És csak reméltem, hogy Dórinak is jó lesz.

Mivel tudom, hogy elég sok negatív tapasztalattal rendelkezik a fogászatokkal és a fogorvosokkal kapcsolatban, ezért ebből indultam ki, hogy amennyire lehet, szimpatikus és bizalomkeltő legyen már maga a honlap is.

Rengeteg bejegyzés található ennek a budapesti fogászatnak a honlapjánkülönböző témákban és rengeteg információval. Emellett vannak „tisztázó” bejegyzések is, amik tévhiteket oszlatnak el egyes fogászati kezelésekkel kapcsolatban. Mondtam is Dórinak, hogy ez a hozzáállás merőben más, mint amit ő tapasztalt korábban.

Mivel azt nem tudtuk, hogy pontosan mi történt Dóri fogával, esetleg, letört, begyulladt, lyukas, ezért kicsit tanácstalanok voltunk, hogy mégis milyen kezelésre lehet számítani. Ez az anyagiak szempontjából volt fontos. Megnéztem az árakat, és legnagyobb meglepetésemre azt láttam, hogy az állapotfelmérés, illetve a konzultáció is ingyenes, amikért tapasztalataim szerint a legtöbb helyen külön kell fizetni. Megmutattam Dórinak azoknak a kezeléseknek az árait, amik szerintem szóba jöhetnek nála, és rábólintott.

Úgyhogy az esemény másnapján kért is magának egy időpontot. A rendelő egyébként a második kerületben található a Kacsa utcában, nem messze a híres Királyfürdőtől. Egy teljes körű állapotfelmérés után kiderült, hogy nagy baj nincs, letört egy kis darab a fogából, mert kezdett szuvasodni, szóval csak egy tömésre került sor.

Miután végzett felhívott, hogy milyen szerencséje volt, hogy itt tört le a foga, mert ilyen kellemes csalódásban még sosem volt része, ha fogászatokról van szó. Teljesen fájdalommentes volt az egész, ami nagy szó, mert igencsak alacsony a fájdalomküszöbe.

Ezután az élmény után eldöntötte egyébként, hogy csak félévente felutazik majd Budapestre csak emiatt a budapesti fogászat miatt. Mert szerinte egy jó helyet és jó fogorvost találni, olyan, mintha nyernél egy jó nagy összeget a lottón.