A napelem rendszer ára miatt még aggódom

A hétvégén elutaztunk vidékre a családdal, egy kicsit pihenni. Egy kedves kis hotelben szálltunk meg, ami az erdő mellett, idillikus környezetben helyezkedett el. Az épületben az tetszett a legjobban, hogy a teteje tele volt napelemekkel.

Régóta érdekelnek a napelem rendszerek, sokszor gondolkodom rajta, hogy mi is át kellene, hogy térjünk a modern energiatermelésre. Meggyőződésem, hogy a fotovoltaikus rendszerek nem csak a környezetkímélés miatt lehetnek hasznosak, hanem kiváló gazdasági befektetésnek is számítanak.

5 kw napelem rendszer árak

A hotel dolgozói ottlétünk alatt nagyon előzékenyek és kedvesek voltak, emiatt a távozásunkkor bátran érdeklődtem tőlük a napelem rendszer működéséről. A recepciós a kérdéseimre nem tudott válaszolni, azonban egyből hívta a tulajdonost, aki részletesen beszámolt nekem a szerkezet működéséről.

A hotel tetején öt kW-os napelem rendszer található, ami hibátlanul működik, így rengeteget tudnak spórolni általa.

Sajnos a pénztárcám nem feneketlen, emiatt a napelemek áráról is érdeklődtem. A pasi nem tudott pontos számokat mondani, de elkérte az elérhetőségemet és megígérte, hogy küld egy linket, ahol az 5 kw napelem rendszer árak megtalálhatók.

A fickó tartotta a szavát, mire hazaérkeztünk már el is küldte az említett oldal linkjét. A napelemrendszer.info oldalon sok hasznos infót találtam. A weboldal szerkesztői három személy történetén keresztül mutatták be, hogy miért is éri meg a nap erejét okosan felhasználni. A leghasznosabb hír számomra az volt, hogy a beruházás egyértelműen megtérül, megközelítőleg tíz éven belül.

Konkrét árakat nem találtam a weboldalon, mivel sokat számít, hogy milyen házról van szó. Emiatt árajánlatot kell kérni. Ehhez található a honlapon egy űrlap, amiben az érdeklődő a személyes adatokon kívül azt is meg kell adnia, hogy mennyi az éves áramfogyasztása. Én ezt az űrlapot kitöltöttem, tehát az első lépést megtettem. Remélem, hogy az 5 kw napelem rendszer árak nem lesznek számomra megfizethetetlenek.