A nyaralás nem az autózásról szól!

Én nem vagyok hajlandó nyaralás alatt kocsiba ülni! Mert nem szeretek vezetni, és amúgy is csak a munkába járás végett vezetek mindig, emiatt. Így, az egész valamiért teljesen összekapcsolódik a fejemben: nyaralás, pihenés – tehát nincs vezetés!

Az egyébként fantasztikus, hibátlan és általunk utólag sokat dicsért idei hotelünkben is az volt az első kérdésünk, hogy hol lehet a közelben biciklit bérelni? Mert azért a kisvárosnak a távolságai, ahol nyaraltunk, minimum ezt megkívánták. De kocsit azt nem! Nagyon segítőkész volt a recepciós. Én személy szerint imádom az ilyen hotel-recepciókat, ahol beszélgetnek is az emberrel, nem csak szolgaian válaszolnak. Ő például, ez az említett fiatalember javasolta, hogy a még nagyobb könnyebbség kedvvért gondoljuk át az elektromos kerékpárok opcióját is.

És bevált!… Annyira, hogy többé, részben már nem csak a nyaralások alatt fogjuk sztornózni a kocsit. Kerestünk is a közelben, hazaérés után egy elektromos kerékpárok árusításával foglalkozó shopot! A találatunk a motorbolt.co.hu lett, érdekes módon nem csak azért, mert közel volt (Dunaföldvár és környéke), hanem azért, mert náluk a webes árusítás is nagyon pörög. Így az ország többi pontján élő felhasználóktól is volt nagy számú véleményezés róluk, egy fórumon. Igencsak népszerűek tényleg, mindenfelé. A nevükből pedig egyenesen következik, hogy nem az elektromos kerékpárok világa az egyetlen szakterületük!

elektromos kerékpárok

Ezen belül viszont minden! Még alkatrészek is, és tényleg kimeríthetetlen a paletta. Ez is mind kell ugyanis. Egy jó biciklibolt nem csak bicikliket árul! Hanem a biciklire felszerelhető, a biciklin cserélhető, és mondjuk bringázás közben használható kellékeket.

A bringázás egy életmód, egy életstílus. Mind tudja ezt, aki szerette űzni, vagy máig le sem tette a kétkerekűt. Mi pedig igyekszünk felzárkózni éppen. A kocsi minél ritkább használata jól megvalósítható a Motorbolttal. Átnyergelhetünk másra is, nem csak az elektromos kerékpárok jelentenek opciót, de most nekünk ez jön be. Holott az ő shopjuk alkalmat ad a széles tájékozódásra.

Robogó és robogóalkatrészek, motorolajok – ilyeneket is vesz sok vásárló innen előszeretettel. A motorolaj olyasmi, ami egy másik világ képviselőinek kell (amitől én éppen távolodom), de őszintén szólva teljesen lenyűgöző, hogy ebben a boltban ennyi mindennel foglalkoznak, és mindenfélét házhoz is szállítanak… Hogy mennyire széles a figyelmük és az érdeklődésük, arra nincsenek szavak.

Esőruházat nyitott kasztnijú, vagy kasztni nélküli járművekhez – alkalmat ad egy ilyen webshop, hogy újragondoljunk mindent. Számoljuk csak ki, mennyit spórolnánk, ha kisebb alkalmi kellemetlenségeket is elviselnénk, autóba ülés helyett. De a Motorbolt pont azon van, hogy ezek az említett dolgok is már minimális kellemetlenséget jelentsenek csak. A bicikli már nem egy kizárólag nyári műfaj! Idén nektek feltűnt, hogy szeptemberben és októberben is király bringás idő volt? Most éri meg elgondolkodni az elektromos kerékpárokon, és letenni a kocsit. Elektromos rásegítéssel nem lesz a haladás sem megterhelő. Fejlődik a terület, megállíthatatlanul.

Megfontolásra ajánlok valamit: mondjuk, hogy ti is elmentek nyaralni. Mert elmegy a többségetek, ebben biztos vagyok. Nyaralni sokszor repülővel jártok akár – ma már ez is elég elterjedt. Szenvedtek hiányt az otthon hagyott kocsitok nélkül? Vagy pont, hogy az a hét (vagy több hét) a legkellemesebb és a legemlékezetesebb az évben? Akkor minek erőltetitek a kocsit? Nem voltatok jól meg a legszuperebb héten is nélküle? Vegyetek elektromos rollert, kerékpárt, vagy egy robogót és még jobb is lehet velük közlekedni, mint kocsival. Én pedig nyár óta otthonról dolgozom, házhoz hoz a futár mindent, ami kell, ha szórakozni megyek szeretek egy kicsit iszogatni, úgy meg amúgy sem lehet kocsiba ülni. A Motorbolt ad elég alternatívát és nem csak ők – az életünk és a világ megváltozott körülöttünk, vegyétek ti is észre!