Babás wellness-re vigyél magaddal úszópelenkát!

Kisfiam születése után teljesen felfordult az életünk, a szó pozitív értelmében. Előtte a párommal sokat utazgattunk, kirándultunk, wellness-eztünk, baráti társaságunkkal borkóstolásra jártunk a Magyarország különböző borvidékeire. Aztán eldöntöttük, hogy belevágunk a baba projektbe, és Manócska érkezése nem várt akadályokat gördített elénk. Nem is gondoltuk volna, milyen nehéz lesz lemondani az eddigi életvitelünkről, kicsit depresszióssá is váltam emiatt, hiányzott a mozgás, a csavargás, a felfedezés. Egy idő után ezek a negatív érzések enyhültek és felkészültnek éreztük magunkat arra, hogy babánkkal eltöltsünk egy hosszú hétvégét egy gyönyörű faluban lévő wellness szállodában.

A logisztika a legnehezebb, amikor babával utazik az ember, annyi mindent be kell tennie, hogy úgy tűnik a kocsi csomagtartója, mintha éppen költöző félben lennénk: kiskád, pelenka, ruhácskák, pelenkázó alátét, cumik, kis tégelyek, krémek, tápszer, ilyen időre felszerelés, olyan időre felszerelés, utazó ágy… Szóval úgy döntöttem, hogy kicsit megkönnyítem az életem és a fogyó eszközöket, amiket majd viszünk a nyaralásra, beszerzem egy webshopon keresztül.

A neves drogériák kínálata elég szűkös tud lenni, ha a babád nem átlagos testalkatú, ilyenkor más beszerzési forrás felé kell fordulnod, esetemben a probléma a pelenkákkal és az úszópelenkákkal volt. Valahogy egyik nagy márka sem váltotta be a hozzá fűződő reményeimet, átáztak, elszakadtak… a védőnő azt mondta, próbálgatni kell, és egy idő után megtalálom az igazit.

A Lord Shop webáruház kínálata jött be nekünk eddig a legjobban, ugyanis itt olyan márkákat lehet beszerezni, melyek egyediek, komfortosak és még a mintájuk is cuki. Mivel a szálláson lesz babamedence is, így mindenképpen be kell szereznünk úszópelenkát. Az úszópelenka olyan speciális kialakítású babapelenka, mely a comb és derék gumírozással tökéletesen illeszkedik a baba testéhez, így nem engedi ki magából az esetlegesen bele kerülő szilárd részeket, nedvszívó maggal nem rendelkezik. A pisit nem igazán tartja bent, szerintem az így is-úgy is a medencében landol, ezért cserélik gyakran a babamedencék vízét.

A Lord Shop kínálatában van egy nagyon aranyos vízi élőlényes, teknősös, halacskás, tengeri csillagos úszópelenka, mely kapható 4-es és 5-ös méretben is, az én kisbabám még csak 9 hónapos, neki elég a 4-es méret, mely 7-18 kg-os babák számára készült. Úgy voltam vele, hogy kipróbálom ezt, mert mindössze csak 510 Ft egy 10 db-os csomag, egy úszópelus 51 Ft-ra jön ki (amiről megjegyzem, hogy nagyszerű ár a drogériákban kaphatókhoz képest), képek alapján a derékgumi elég magas és széles, az én Manócskámnak pedig igencsak husis a csípője. Az úszópelenka mellé rendeltem egyéb kiegészítőket, pelusokat, krémeket, testápolókat, így ezekért sem kell már elmennem a drogériába a nagy út előtt.

Eljött a nagy nap és a csurig telepakolt autóval elindultunk hármasban első nagy kalandunkra. A szálláson kiderült, hogy kérhettem volna babaágyat és kádat is a szobába, mivel ez egy bababarát szálláshely, legközelebb jobban fogok figyelni a hotel leírására. A wellness részleg kipróbálását vártuk a legjobban, nagyon kíváncsi voltam, mennyire fogja élvezni csemetém a vizet. Szerencsénkre imádta, pacsált, kalimpált, játszott a kislabdákkal. Az úszópelenka tökéletesen illeszkedett húsos testéhez, kényelmesen tudott benne úszni és ülni. Nem történt baleset az egész nyaralás alatt, így nem tudom megmondani, tényleg bent tartja-e a pelenka a kakit, azt viszont láttam, hogy a pelenka levétele után nem nyomódott meg Manócska dereka meg háta, a pelus nem hagyott nyomot rajta. Az oldalsó gumírozást simán el lehetett tépni egy kézzel, a levétel nagyon simán ment. Igazán elégedettek voltunk a random módon vásárolt úszópelenkával. Ha legközelebb utazunk a babával, biztos, hogy nem a drogéria, hanem a webshop felé fogom venni az irányt!