Bővítjük a spa részleget egy relaxációs szobával

Mostanában merült fel az ötlet a hotelben, hogy csináljunk relaxációs szobát a spa részlegre. Nekem nagyon tetszett az ötlet, mert mindig is imádtam az ilyen csendes, relax szobákat, ahol a szaunázás vagy medencézés után kicsit pihenni tud az ember. Az egyik szobalányunk beiratkozott egy jógakurzusra és onnan hozta magával a meditáció, relaxáció ötletét, mi pedig lehetőséget láttunk benne, úgyhogy el is kezdtük a tervezés fázisát.

A hangtálak adják majd a szoba hangulatát

A szobába sok növényt terveztünk, napozó ágyhoz hasonló pihenőhelyeket, Buddha szobrokat, egy kis csobogót és persze megnyugtató zenét. A zenével sokáig nem jutottunk dűlőre, mert az interneten fellelhető nyugtató zenékkel nem voltunk megelégedve, maximum alapként tudtuk őket elképzelni. Valamilyen élő zenét bele szerettünk volna csempészni a szobába hangulatelemnek, úgyhogy végül a tibeti hangtálak mellett döntöttünk. Úgyis kell egy ember a szobába, aki a rendre ügyel és a vendégek pihenését felügyeli, úgyhogy megoldható lesz a hangtálak megszólaltatása is. El is vállalta ezt a nemes feladatot a jógázó szobalányunk, úgyhogy igazi profi lesz a hangulatfelelős a relaxációs szobában.

Hangtálak az internetről

A hangtálak beszerzésekor nem jöttünk zavarba, az interneten ugyanis találtunk rengeteg változatot. Kézzel készített, kicsi, nagyobb, díszített, egyszerűbb, géppel készített, díszdobozos, alátétes… Volt minden a webshopban, úgyhogy egy hosszabb válogatás után meg is rendeltük a kiválasztott darabokat. Az összetett hangzás érdekében többfélét is rendeltünk, hogy ki tudjuk próbálni, hogyan szólnak szépen. Az áruk elsőre egy kicsit borsos volt, de nem nagyon tudom elképzelni, hogy egy ilyen hangtál tönkre menjen, úgyhogy hosszútávú befektetésnek tekinthetjük a hangtálak vásárlását. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy milyen lesz a hosszas tervezés végeredménye és reméljük, hogy elnyeri majd a vendégeink tetszését a pihenő szoba.