Csőtörés miatt néhány napra egy hotelba kellett költöznöm

A múlt héten eléggé szerencsétlenül jártam. Néhány napja már át kellett költözzek egy hotelbe, mivel olyan csőtörés volt a felettem lévő lakásban, hogy még nálam is kellett falat bontani, ráadásul nem is csak egy helyen. Mivel élhetetlenné vált így a lakás, és folyamatosan ki-be járkálnak a mesteremberek, jobbnak láttam a szerelés idejére elvonulni otthonról. Így legalább nyugodtabban tudok dolgozni és aludni is.

A helyzetet súlyosbította, hogy a szakemberek csak két nappal azután tudtak kijönni az épülethez, hogy bejelentettük a kárt, így addigra még további károk keletkeztek. Bár a biztosítás fedezi a javítási költségeket, azt már nem hinném, hogy megtérítik, hogy még a lakásból is ki kellett költöznöm és hotel szobát bérelnem.

Nagyon valószínű, hogy a házban található régi csőhálózatot teljeskörűen fel kellene valahogyan újítani. A felettem lakó szomszédnál is valószínűleg a korróziónak köszönhetően repedt el egy cső, és ez vezetett a csőtöréshez. Úgy néz ki, lassacskán, de megoldódik a probléma, és visszaköltözhetek. Azonban azt még mindig nem fogom fel, hogy miért tartott ennyi ideig megjavítani a csövet.

A jövőre való tekintettel elkezdtem én is keresgélni, mert nem hinném, hogy megint ugyanezeket a szerelőket hívnám ki. Nagyon nehéz megbízható vízszerelőt találni, és soha sem lehet tudni, mikor lehet szükség szakértő segítségére. Puszta kíváncsiságból rákerestem arra, hogy “Vízvezeték szerelés, vízszerelés Budapesten és Pest megyében“, hátha találok jobbat. Végignéztem pár oldalt, de nem mindegyik tűnt különösebben megbízhatónak.

Végül találtam egy oldalt, ahol elég részletes leírást adtak arról, hogy milyen feladatokat, javításokat tudnak elvállalni, és minden esetben feltüntették azt is, hogy mi okozhatja a problémát. Telefonos tanácsadást is vállalnak, és a nap 24 órájában elérhetőek, hála telefonos ügyeletüknek. Aztán megláttam azt is, hogy ha kell, akár egy órán belül ki is tudnak menni a helyszínre. Nem hittem a szememnek. Mi miért nem őket hívtuk? Nem kellett volna napokat várnunk arra, hogy egyáltalán kiszálljanak a szerelők. Nem keletkezett volna ennyi kár sem. Csak annyit kellett volna a keresőbe beírni, hogy vízvezeték szerelés, vízszerelés Budapesten és Pest megyében, és ha valaki eléggé körültekintően keresgél, megtalálta volna azt az oldalt, amit én is. Nem kellett volna egyből az első szerelőt kihívni, aki szembejött velünk a Google-n.

Most már ugyan hiába panaszkodok, de ha legközelebb bármilyen szerelni való akad a lakásban, legyen az vízvezeték, csaptelep, vagy gázkészülék, mindenképpen az ő telefonos ügyeletüket fogom felhívni.