Egy emlékezetes vakáció

Képzeljétek el, a múlt évben majdnem egy egész hónapot töltöttünk egy szállodában! Nem mintha milliomosok lennénk, és folyton utazgatnánk. Annak ellenére, hogy ennek a kijelentésnek a hatására bárki azt gondolhatná, világutazók vagy gazdag örökösök vagyunk, a valóságban ez egyáltalán nem így van. Egy teljesen átlagos család vagyunk. Vidéken élünk egy nagy és régi házban. A legjobb ház a világon, és soha semmiért nem cserélnénk el, főleg, mert a nagyszüleimtől örököltük. Gyerekkoromban sokat játszottam a hatalmas kertben, ahol azóta már az én gyerekeim szaladgálnak.

Szóval, amikor egyre-másra kezdtek el kiderülni különböző hibák az épületben, fel sem merült bennünk, hogy eladjuk. Ehelyett úgy döntöttünk, hogy felújítjuk. Mivel nagyon régi házról van szó, teljesen természetes volt, hogy a részei elavultak, elöregedtek. Igazán megérdemelt már egy “frissítést”. Így hát belefogtunk a felújításba.

Először is-mivel hosszabb folyamatra készültünk-találnunk kellett egy lakást, ahol addig élhet a család. Ez sem volt könnyű feladat, de végül néhány utcával arrébb egy kedves idősebb házaspár kiadta nekünk a házát, mivel ők éppen Németországba készültek meglátogatni ottani rokonaikat. Úgy volt, hogy egy fél évig ott tartózkodnak majd. Még jól is jött nekik, hogy addig sem marad üresen a lakásuk.

A költözés rettenetesen nehéz volt. Bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha nem csak a szomszédos utcába, hanem esetleg egy másik városba kellett volna költöznünk. A gyerekek viszont szerencsére élvezték. Izgalmasnak találták a helyzetet, örömmel rendezkedtek be ideiglenes otthonunkban, és kíváncsian várták, milyen lesz majd a megújult házunk.

Minden rendben is ment, egészen addig, amíg kiderült, hogy a házaspárnak előbb kellett hazautaznia, ezért gyorsan ki kellett költöznünk. A felújítás végéig még hátra volt néhány hét, ezért kénytelenek voltunk ezt az időszakot egy szállodában “átvészelni”. Tulajdonképpen ennek a “kényszernyaralásnak” voltak előnyei is. Amellett, hogy kényelmes körülmények között pihenhettünk, több hasznos tanácsot is kaptunk itt a felújításhoz. Többek között például a klímával kapcsolatban.

Beszélgetésbe elegyedtünk egy másik családdal, akik a Paco Haus weboldalát ajánlották. Egy linket is küldtek nekünk, hogy könnyebben meg tudjuk majd nézni a honlapot: https://pacohaus.hu/gree-klima. Manapság már szinte elképzelhetetlen az élet légkondi nélkül. Ezért szerettük volna mi is, ha a felújított házunkban később lenne klíma. Újdonsült ismerőseinknek nagyon jó tapasztalataik voltak a Paco Haus céggel, így mindenképpen fontolóra vettük, hogy igénybe vegyük a szolgáltatásaikat. Amikor túl voltunk a visszaköltözésen és a kezdeti nehézségeken, meg is nyitottam a https://pacohaus.hu/gree-klima linket. A weboldalt nagyon egyszerűnek és letisztultnak találtam. Könnyű volt eligazodni rajta. Semmit sem bonyolítottak túl, és nem volt zsúfolt sem, mint egyes felületek, amelyeknél szinte alig lehet kiszűrni a lényeges információkat. Mivel a https://pacohaus.hu/gree-klima link a gree klímák kategóriájára mutatott, ezeket néztem meg elsőként.

Találomra nyitottam meg egyet, ami a GREE SMART R 3.5kW névre hallgatott. A részletes leírásban elolvashattam, hogy a Gree a világ egyik vezető klíma gyártója, és a Smart R típusú klíma berendezéseket mesterséges intelligencia segítségével alkotta meg. Az egyik legfontosabb előnyös tulajdonsága, hogy nagyon halkan működik. Ezért hálószobába is nyugodtan elhelyezhetjük, nem fogja zavarni a nyugalmunkat. A berendezés kültéri egysége szintén meglehetősen csendes, így a szomszédok elégedetlensége is könnyűszerrel elkerülhető. Igaz, hogy a mi esetünkben nincsenek ennyire közeli szomszédok, de ennek ellenére nekünk is fontos szempont a légkondi csendessége.

Ha igazán élvezni szeretnénk a vidéki élet szépségeit, akkor mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a különböző modern, elektromos eszközök minél kevesebb zajt csapjanak. Erre a célra szintén tökéletes megoldás lehet a Gree Smart R típusú klímája. A működéshez felhasznált AI technológia lehetővé teszi, hogy a klíma alkalmazkodjon az aktuális időjárási viszonyokhoz. Emellett képes arra is, hogy offline helyzetben elsajátítson új információkat. Évente akár 20%-kal tudja csökkenteni az energiafelhasználást. Az eszköz a hűtés mellett fűtérse is kiválóan használható. Távolról is vezérelhető, ki vagy be kapcsolható, programozható. A levegőt fel és lefelé, valamint oldalirányba is képes fújni.

A Gree klímák számos más típusa is elérhető a webshopban. A feltüntetett árak tartalmazzák a beszerelést is, azonban felmerülhetnek plusz költségek. Nagyon szimpatikusnak találtam, hogy ezeket részletesen ismertetik a honlapon, nem pedig ott a helyszínen kell meglepődnünk rajtuk.

A weboldalon egy részletes kereső segít abban, hogy megtaláljuk a számunkra legtökéletesebb klíma berendezést. Itt rá tudunk keresni kifejezésekre, és még azt is beállíthatjuk, hogy szeretnénk-e hogy mindegyik általunk megadott szó szerepeljen az eredményekben, vagy elég, ha bármelyik beírt szó megjelenik bennük. Meghatározhatjuk a minimum és a maximum árat, kategóriát jelölhetünk ki, és azt is szűkíthetjük, hogy miben keressen: cikkszámban, névben, leírásban, terméktulajdonságokban, a termék paramétereiben, vagy éppen a gyártó honlapjának címében.

Ha visszatérő vásárlók vagyunk, érdemes lehet regisztrálni. Ezt nagyon könnyen megtehetjük a felületen. Csupán email címre, egy általunk kitalált jelszóra, névre, telefonszámra, címre lesz hozzá szükségünk. Amennyiben már regisztrált ügyfelek vagyunk, a profilunkat is megtekinthetjük, szerkeszthetjük itt.

A Paco Haus nem csak klímával, de hőszivattyúval is foglalkozik. Kíváncsiságból erre a kategóriára is vetettem egy pillantást. A Fisher hőszivattyúk leírását tekintettem meg. Megtudtam, hogy ezt a gyártót azért választotta ki a Paco Haus, mert szerették volna, ha a már meglévő, általuk forgalmazott márkák mellett egy elérhetőbb árú gyártó termékei is megvásárolhatók lettek volna. A kiválasztást hosszas kutatás előzte meg.

Számos szempontot figyelembe vettek, mint például a működés szélsőséges időjárás esetében, a gazdaságos működés, a könnyen kezelhető és érthető kezelőpanel, a hatásfok, valamint-végül, de nem utolsó sorban-a kedvező ár. A hőszivattyúnak a lényege, hogy valamely külső, természetben megtalálható energiát alakít át belső használatra. A Fisher hőszivattyúk esetében a Paco Haus webáruházában levegő-víz hőszivattyú érhető el. A hőszivattyúk ezen típusa a levegő hőjét hasznosítja hűtésre, fűtésre, vagy akár víz melegítésére is. A hőszivattyú nagyon környezetbarát és energiahatékony megoldás, és amennyiben a Fisher márka mellett döntünk, a környezet mellett a pénztárcánkat is kímélhetjük.

Természetesen az általam felsoroltak mellett még több más márkájú és típusú berendezést nézhetünk és vásárolhatunk meg a webáruházban. Elég, ha a “Kategóriák” feliratra kattintunk, és kedvünkre nézelődhetünk.

Ha a cég elérhetőségeire vagy nyitvatartási idejére lennénk kíváncsiak, az “Információk” feliratot kell keresnünk. Itt részletesen megtaláljuk a cég pontos címét, telefonszámát, email címét, és megtudhatjuk, hogy melyik nap hánytól hányig látogathatjuk személyesen az áruházat. Lejjebb a szállítási és fizetési módok is láthatók. Ha szükséges, a teljes weboldal átállítható német nyelvűre, egyetlen gombnyomással. Továbbá online üzenetet is küldhetünk, egy rövid adatlap kitöltését követően.

Nekem valóban nagyon hasznos volt, hogy megnyitottam a https://pacohaus.hu/gree-klima linket, és tudomást szereztem erről a honlapról. Könnyen lehet, hogy innen fogjuk kiválasztani a felújított házunk klíma berendezését.