Egy hotelben kötött ismeretség új lakásbiztosításhoz is vezethet

Szállodában megszállva előfordul, hogy egyszerűen nem tud magával mit kezdeni az ember. Azt mondják, az unalom a kreativitás halála, de mégis, mi a fenét kezdjek magammal este, egyedül? Tudom, hogy nem szép szokás, de rendszerint ilyenkor lemegyek a szálloda bárjába, és megpróbálok társaságot keresni. Valóban, ez eléggé úgy hangzik, mint egy hollywoodi romantikus film kezdete, de tekintve, hogy a családom hazavár, így sokkal inkább értelmes beszélgetést keresek, nem alkalmi partnert. Néha összejön a dolog, néha nem. Viszont olyan is megesett már, hogy kimondottan hasznosnak bizonyult a röpke társalgás, a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalt is így ismertem meg, és ennek köszönhetem, hogy mostanra sokkal korszerűbbre cseréltem le a régi lakásbiztosításomat.

A lakásbiztosítás minden felelősen gondolkodó felnőtt ember számára fontos kellene, hogy legyen, már akinek van mit biztosítania. Hiszen sosem tudni, hogy mikor üt be a ménkű, és úgy érzem, hogy nem tehetem meg a családommal, hogy ilyen kockázatnak teszem ki őket. A gyerekeimnek fel kell nőniük, tető kell a fejük fölé amíg nem szereznek sajátot. Viszont a munkám és a számtalan elfoglaltságom mellett előfordul, hogy elsiklom részletek felett, mint ahogy a lakásbiztosításom kora felett is. Egy üzleti úton éppen este beszélgettem telefonon a feleségemmel, és hirtelen ez is eszembe jutott. Mind a ketten egyetértettünk abban, hogy bizony, erről alaposan megfeledkeztünk, és ezen sürgősen változtatni kell, hiszen nem csak a mi jövőnk múlhat rajta. Akkor még ugyan nem ismertem a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalt, de biztosra vettem, hogy rövid időn belül megoldást kell keresnem a problémára. Megkértem a nejemet, hogy nézzen utána, mikor is van az évforduló, és ha közel, akkor legyen résen, és mondja le. Addig én foglalkozom az újjal.

Mondják, hogy az Isten útjai kifürkészhetetlenek, és sokan bele se gondolnak ennek az igazságába. Vagy esetleg nem történt még olyan velük, mint ami velem. Nem sokkal azután, hogy befejeztem a telefonálást, lementem a bárba, hogy megigyak pár pohár sört. Ott figyeltem fel egy szintén magyar úriemberre, aki telefonálásával hívta fel a figyelmemet. Miután letette, vettem a bátorságot, és megszólítottam. Elvégre mekkora az esélye, hogy itt, a világ eme távoli szegletében pont ugyanabban a hotelben szálljunk meg? Szerencsére nem fogtam mellé, ugyanis egy nagyon barátságos és közvetlen fickó volt, akivel órákig remekül eltársalogtunk. Rengeteg mindenről beszélgettünk: munkáról, családról, politikáról, és még egy csomó egyéb dologról. Véletlenül szóba hoztam a lakásbiztosítást is, mint témát, és kiderült, hogy a fickó korábban biztosítási alkusz volt, és ha valaki ért hozzá, akkor az ő. Szépen meghallgatta, hogy mik az elképzeléseim, igényeim. Mindent összegezve felmérte a szükségleteimet, kinyitotta a laptopját, és megnyitotta a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalt, hogy megmutassa: szerinte ez lesz a legmegfelelőbb a számomra.

Szépen elmagyarázta az elejétől a végéig, hogy mi mindenre kell odafigyelnem, mik azok a szempontok, amiket figyelembe véve ez a lakásbiztosítás lesz a számomra ideális. Esküszöm, én igyekeztem rendesen figyelni, de annyi információval árasztott el, hogy egy részét még ott helyben elfelejtettem. Mivel már nem aktív alkusz, így üzleti érdeke nem fűződött a megkötéséhez, felajánlotta, hogy elküldi nekem a pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas linket, és akkor magam is áttanulmányozhatom. Szépen megköszöntem, email címet cseréltünk, és egy darabig még beszélgettünk. Később aztán, kicsit kevésbé fáradtan valóban elővettem az oldalt, és annyira tetszett, amiket olvastam, hogy végül tényleg e mellett döntöttünk. Egyáltalán nem bánom azóta se, hiszen nagyon jó áron sikerült egy széleskörű, időtálló lakásbiztosítást kötni, véletlen segítséggel.