Egy hotelben találkoztam a selfiegéppel

Általában, amikor nyaralni megyünk én nagy hangsúlyt fektetek a szálláshelyre. Nem szokott semmi extra igényem vagy elvárásom lenni, de nekem nagyon fontos, hogy milyen környéken van. Szeretem, ha egy hotel központi helyen van, de persze, egy erdei szállással sincs bajom, csak ezt egyszerűbbnek gondolom. Na meg, ami még nagyon fontos, hogy lehetőleg jó sokáig legyen lehetőség reggelizni, ugyanis, ha 9-ig van csak lehetőség, akkor én arról bizony le szoktam csúszni.

Legutóbb, amikor elutaztunk, nagyon elégedett voltam, mert megtaláltam a legjobb hotelt: gyönyörűszép bútorok, nagyon jó lokalizáció és szuper kedves személyzet.

Általában figyelni szoktam arra is még foglalás előtt, hogy megkérdezzem, lesz-e rendezvény akkor, amikor mennénk. Volt egy rossz tapasztalatom, és azóta ez megszokássá vált. De ezt most elfelejtettem, így bele is csúsztunk egy oltári nagy születésnapba.

Itt találkoztam először az úgynevezett sefie automatával. Tök érdekesnek találtam, így persze, hogy elkezdtem érdeklődni felőle. A fiatalember, aki hozta a gépet, elmondta, hogy ő a selfiegep.hu-tól érkezett, és az a feladata, hogy segítsen az embereknek a selfie automata használatában. Megtudtam azt is, hogy a bérlés teljes ideje alatt jelen van, így egészen biztos, hogy nem fordulhat elő semmiféle baleset, sem pedig az, hogy valaki ne tudjon fotózkodni csak azért, mert nem tudja használni a gépet.

Csak még jobban kíváncsi lettem, úgyhogy fel is kerestem a weboldalukat, ahonnan azt is megtudtam, hogy a selfie automata 4, 6 vagy 8 órára vehető igénybe (természetesen más-más összegért), de a bérlés ideje a helyszínen meg is hosszabbítható! De egyébként, ha valami gigarendezvényről van szó, akkor akár több gépet is lehet rendelni.

Az ár amúgy minden esetben tartalmazza a korlátlan(!) fotókészítést, a szintén korlátlan nyomtatást, és a felügyeletet is. Mindezek mellett pedig, még különféle extra dolgokat is lehet kérni.

Például előzetes egyeztetéssel, kérhetünk logót, dátumot, vagy valamiféle feliratot is a fotókra, ha szeretnénk, ami garantálja, hogy még 80 évesen is emlékezni fog az ember arra, hogy hol és mikor készült a kép. De lehet bérelni színes, mintás hátteret is, és különféle vicces kiegészítőket is a helyszínre szállítanak – ezutóbbit ingyenesen, minden bérléshez jár.

A selfie automata egyébként egész kicsi, 3×3 méteren teljesen jól elfér, és tulajdonképpen egy 3 az 1-ben készülékről van szó: egy szuper kamera, egy stúdióvaku és egy nyomtató egyben. A honlap leírásai alapján könnyű használni, mert csak egy gombot kell megnyomni – és persze van idő bőven beállni a gép elé -, de nekem nagyon szimpatikus, hogy van, aki segítsen a használatában.

A bérlés igénylése sem egy bonyolult folyamat, mert van árajánlatkérő űrlap is az oldalon, amit csak ki kell tölteni, és mehet a menet.

Ahogy elnéztem a rendezvényen a vendégsereget, pár ital után mindenki nagyon belendült, és már nem is akartak a kiegészítők nélkül fotókat csinálni. Nem tartom kizártnak, hogy a sokadik születésnapomra, majd én is bérelni fogok egyet, hogy mindenki kiélhesse magát.