Egy szálloda által találtam rá a megfelelő nyomdára

Ritkán szállok meg hotelben. A barátaimmal szoktunk sátrazni, vagy egynapos kirándulásokat, programokat szervezni. A családdal pedig a családi balatoni nyaralóban töltjük a szabadidőnket. Néha-néha azonban előfordul, hogy hotelbe megyünk. A múltkor például anyukám 50. születésnapja alkalmából elutaztunk a Bükkbe, és néhány napot eltöltöttünk egy szállodában. Napközben sokat kirándultunk a környéken. Gyönyörű helyeken jártunk, és igazán jól esett egy kicsit kikapcsolódni, elszakadni a hétköznapok problémáitól. Sajnos azonban a problémákról nem mindig könnyű elfeledkezni: nekem például elég gyakran eszembe jutott, hogy meghívókat kellene készítenem. Illetve már az elkészítésükkel megvoltam, de nem volt ötletem, hogy hol nyomtathatnám ki őket. Az egyik közeli barátnőm esküvőjére kellettek a meghívók, én pedig – mivel grafikusnak tanulok – elvállaltam, hogy megcsinálom őket.

Mivel egy kicsit túlságosan is sokat gondolkoztam ezen az utazás alatt, automatikusan felfigyeltem minden nyomdai termékre. Például a szálloda szórólapjára. Nagyon szép és minőségi munka volt, pont olyan, amilyet szívesen láttam volna az esküvőn. Egy megfelelő pillanatban odamentem a recepcióhoz, és megkérdeztem, meg tudnák-e mondani, hol nyomtatták ki a szórólapokat. Készségesen válaszoltak, sőt, még egy linket is átküldtek nekem telefonon: https://www.colornyomda.hu/munkaink/matrica-etikett-cimke-nyomtatas/.

Amikor hazamentünk, be is másoltam a keresőbe. Azonnal láttam, hogy nemcsak a szórólapok voltak nagyon igényesek, de a nyomda honlapja is kifejezetten szép, rendezett, ízléses. Ez az én számomra különösen fontos szempont. Ugyan még nem vagyok grafikus, de egy napon az leszek, és ha egy weboldal nincs megfelelően szerkesztve, az nagyon tud idegesíteni. Elsőként a termékeket nyitottam meg, mivel meg akartam nézni, hogy foglalkoznak-e meghívóval. Örömmel láttam, hogy igen, ráadásul emellett még számos további nyomdai termék és szolgáltatás elérhető. A termékek kis példányszámban való kinyomtatására is van lehetőség.

Ezután a referenciákat kerestem meg. Rengeteg képet töltöttek fel ide, és az összes igazán minőségi munkának tűnt. Azt is megfigyeltem, hogy sok ismert cégnek dolgoztak már, mint például a Magyar Posta, a Spar, a Mizo, az Aldi, vagy éppen a Mercedes-Benz.

A Color Nyomda rövid történetét, megalakulását is el lehet olvasni a weboldalon. 1996 óta működik, és két egyéni vállalkozás összeolvadásával jött létre. A céget nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek és kreatív fiatalok alkotják. Szimpatikusnak találtam, hogy fontosnak tartják a tapasztalat mellett a lelkesedést, a kreativitást, a fiatalosságot is. Az oldal tetején képeket helyeztek el, melyeket végig lehet lapozgatni a bemutatkozás olvasása közben. A képeken a nyomda belsejébe is betekintést nyerhetünk. Lejjebb görgetve pedig egy bemutatkozó kisfilmet tekinthetünk meg, egy YouTube videó formájában.

Érdeklődve láttam, hogy a “karrier” feliratra kattintva elérhetjük a nyomdánál betölthető üres pozíciókat. El is mentettem a hotel recepciósa által átküldött https://www.colornyomda.hu/munkaink/matrica-etikett-cimke-nyomtatas/ linket egy külön mappába a laptopomon. Hátha akkor is lesznek majd állásajánlatok, amikor végzek a grafikus képzéssel… Ki tudja, talán egyszer még itt fogok dolgozni.

A nyomda helyileg Budaörsön helyezkedik el, és ezen kívül van még egy nyíregyházi és egy törökbálinti üzeme. Személyes ügyfélfogadás csak a budaörsi üzemben érhető el. Van módunk továbbá online ajánlatot kérni és rendelést leadni is. Az ajánlatkéréshez csak egy adatlap kitöltésére, valamint a nyomtatásra szánt anyagok megfelelő leírására és beküldésére van szükség. A honlapon találunk leadási segédletet is, amelyben részletesen elolvashatjuk, hogy milyen feltételek szerint kell elküldeni az anyagokat. Az online űrlap mellett természetesen egyéb elérhetőségek, email címek, telefonszámok is megtalálhatók.

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a nyomdára. A legközelebbi utazáskor már biztosan nem fogok azon idegeskedni, hogy hol nyomtassam ki az elkészült terveimet.