Egy szálloda vezetőjeként mindenre figyelnem kell

Egy szép, visegrádi szállónak vagyok a vezetője, és nem éppen egyszerű a munkám.

Az alkalmazottakkal teljesen meg vagyok elégedve, nem is velük van a bajom, de szinte mindig bekövetkezik valamilyen nem várt esemény, ami átírja a számításaimat.

Én közvetlenül a szálloda tulajdonosaival tartom a kapcsolatot, akikkel megállapodtunk, hogy két éven belül nyereségessé teszem a vállalkozást. Egy éve kezdtem el dolgozni itt, és azóta sikerült nagyjából nullára kihoznom ezt az üzletet, ami elég nagy eredmény, mert előttem veszteségesen működött ez a szálloda.

Folyamatosan keresem a lehetőségeket ahhoz, hogy még gazdaságosabban üzemelhessen ez a hotel.

Emiatt is döntöttem úgy, hogy a szálloda fűtési rendszerét újra kell tervezni, mert eddig nem igazán tudott költséghatékonyan működni.

Találtam egy Hőszivattyú – fűts olcsón, megújuló energiával elnevezésű szolgáltatást, a futesrendszerek.hu weboldalon.

Itt volt alkalmam kicsit utána olvasni ennek a témának, és elég hamar meg is győződtem róla, hogy ez lesz az, amire szüksége lesz a szállodának.

Egy olyan berendezést kell elképzelni, ami modern és költséghatékony megoldásokat használ ahhoz, hogy befűtse a belső tereket.

Ez a gép árammal működik, de nem az árammal fűt.

Hőszivattyúkból többféle is létezik a működésük szerint.

A levegő-levegő működésűek azok, amit a köznyelvben klímának szoktak hívni.

Ott vannak a levegő-víz hőszivattyúk is. Általában ezekkel lehet találkozni a legtöbbször. Ez a külső levegőből vonja el a hőenergiát, amit aztán arra használ fel, hogy a fűtővizet melegítse.

A víz-víz változatúak a talajvíz segítségével nyerik ki a hőt. Ezeknek a beüzemeléséhez szükséges egy kútnak a fúrása is.

Végezetül ott vannak még a talajkollektoros változtatok is.

Van itt bőven választási lehetőség, igaz?

Nem kell aggódni, mert a döntést nem egyedül kell meghoznunk!

A Hőszivattyú – fűts olcsón, megújuló energiával szolgáltatás keretében nem csak a beüzemelésben fognak nekünk segítséget nyújtani, de abban is, hogy a számunkra legkedvezőbb változatot válasszuk ki.

Mióta igénybe vettem ezt a szolgáltatást, azóta a szálloda energiaköltségei lényegesen csökkentek.