Egyenruhát vettünk a takarítóknak is, a póló nyomtatás rejtelmei

Minden hotelben megfigyelhető, hogy a dolgozóknak komoly előírásokat kell betartaniuk az öltözködést illetően. Ennek számtalan oka van. Sokkal jobban megbízunk például egy olyan recepciósban, aki öltönyben van, mint egy olyanban, aki melegítőben. Persze ez egy elég valószerűtlen példa, de ez a lényeg.

A hotelekben a betöltött munkakörök függvényében mindenkinek meg van adva, hogy milyen ruhában kell munkába jönniük. Természetesen ez hotelenként és munkakörönként is teljesen változó. Vannak olyan hotelek, ahol mindenkinek ugyanolyan ruhában kell lennie, nem csak a pincéreknek kötelező az egyenruha.

Pont ezért úgy döntöttünk, hogy nálunk is változtatunk az öltözékeken. Eddig is mindenkinek megvolt adva, hogy mit kel viselnie az adott feladatkör ellátásakor.

A ruházat megválasztásánál figyelni kell arra, hogy ne csak esztétikus, hanem praktikus is legyen a ruházat. Például egy olyan recepciósnak, aki egész nap áll, nem célszerű magassarkúval tervezni, és az sem célravezető, ha a takarítók ugyanolyan ruhát kapnak, mint a recepciósok. A takarítók esetében főként érvényes, hogy a praktikusságot kell szem előtt tartani.

Nem akartuk nagyon túlbonyolítani a dolgot, mikor megterveztük a személyzet új ruháját. A takarítóknak csak egy kényelmes nadrágot és egy fehér pólót választottunk ki.

Annak érdekében, hogy mégse legyen olyan natúr a megjelenésük, úgy döntöttünk, hogy igénybe veszünk egy póló nyomtatás szolgáltatást, így a takarítóknak a hátára lehet írni a betöltött munkakörüket és persze a hotel logója is a pólókra tehető.

A póló nyomtatás szolgáltatás kiválasztása során rengeteg szempont felmerült.

Elsőként természetesen az, hogy nagy tételben is tudjanak dolgozni. Igaz, nincs olyan sok takarítónk, de mindenkinek legalább 3 pólót terveztünk adni, hogy ne kelljen mindig ugyanazt újra mosniuk. A mosással kapcsolatban pedig felmerült az egyébként elég kézenfekvő kérdés, a minőség. Nem csak a felirat minősége a kérdéses, hanem magának a pólónak a minősége is.

Nem akartuk teljesen műszálas pólókkal kínozni a beosztottjainkat, ezért olyan helyet kerestünk, ahol nem csak a felirat, hanem a pólók minősége is jó.

Vannak persze olyan cégek, ahol a póló nyomtatás hozott anyaggal is igénybe vehető, de sokkal egyszerűbb, hogyha ahelyett, hogy elküldjük a pólót, ők megcsinálják, majd visszaküldik nekünk, inkább a náluk is elérhető választékból választunk.

Ezeknek a szempontoknak megfelelő céget kerestünk, olyat, aki nagyobb mennyiségben is el tudja készíteni a megrendelt terméket.

Végül a lolmarkt mellett döntöttünk. Az oldalukon rengeteg pólót lehet kapni. Vannak humorosak, olyanok, amik különböző eseményekre készültek, rengeteg közül lehet választani.

Szerencsére nem csak előre megtervezett pólók közül válogathat az ember, ugyanis a póló nyomtatás náluk egyedi igények alapján is kérhető.

A pólókat szitanyomással vagy transzfernyomással is elkészítik, hogyha nagy mennyiségben rendelünk náluk. Az ára természetesen az adott mennyiség és a minta nagyságában alakulnak, de az előre nyomtatott pólóik alapján nem számítottunk arra, hogy túl drága lenne.

Így is lett. Felvettük a kapcsolatot a céggel. Minden kérdésünkre készségesen válaszoltak, a részletek tisztázása után pedig legyártották nekünk a pólókat szitanyomással, úgy, ahogyan azt mi elképzeltük.

A póló nyomtatás egyébként elég nehéz feladat, főleg, ha szitanyomással készül. Ha a póló nyomtatás kerül szóba, akkor általában az embereknek az jut eszébe, hogy egy matricát hő segítségével felvasalnak, felnyomnak egy pólóra és kész. Egy-egy darabnál ez a legköltséghatékonyabb és leggyorsabb megoldás. Nagytételben elérhető a szitanyomás is, ami szerintem egyébként sokkal jobb. Sokkal tartósabbak az így készült feliratok és minták, Ennek a lényege, hogy a színeket egy szita szerű kerettel viszik fel. A festékanyag így közvetlenül a pólóra kerül, ezután következik a hőkezelés. Több rétegű az így készült felirat és sokkal tartósabb, mint a matricázás. Én sokkal jobban kedvelem ezt a fajta technológiát, ha póló nyomtatásról van szó.

A lolmarktban a jó minőségű póló nyomtatás mellett vászontáskákat is készítenek. A nagytételes rendeléshez ingyen szállítás is járt, aminek külön örültünk.

Minden pontosan úgy alakult, ahogyan azt megbeszéltük, a pólók pedig valóban bírják a gyűrődést, a mindennapos használatot és a takarítók munkájával járó körülményeket. Hogyha új pólókra lesz szükségünk, akkor is tuti innen fogunk szerezni, mert teljesen megfelel minden elvárásunknak.