Félreértés a hotelben, amiből végül jól jöttünk ki

Képzeljétek, micsoda furcsa helyzetbe kerültem a múltkor! A férjemmel elmentünk kicsit lazítani egy hotelbe, ahol amellett, hogy csodálatos volt a wellness részleg (mind a medence, mind a szauna egészen tökéletes élményt nyújtott), remek ételeket szolgáltak fel, egyszóval minden igényt kielégítő szolgáltatást kaptunk, még a belső kinézete is káprázatosan szép volt a szobáknak. Különösen lenyűgözött a fürdőszoba kialakítása, ahol olyan szemet gyönyörködtető csempék voltak, hogy én olyan szépeket még életemben nem láttam! Egyszerűen nem hittem el, hogy egy fürdőszoba csempe lehet ennyire fényes, csillogó, szép mélykék színű. Az élménytől felindulva nagy elánnal indultam meg a porta felé, hogy megkérdezzek valakit, honnan vannak ezek a gyönyörűséges fürdőszoba csempék. Szerencsémre (vagy balszerencsémre) a portás mellett épp ott állt egy nő – nálam jó tíz évvel fiatalabb, rövid, barna hajú, szemüveges, és öltözete alapján minden jel arra mutatott, hogy ő itt valamiféle vezető lehet. Már csak azért is, mert éppen iszonyú idegesen beszélgetett a portással – ha jól értettem, valaki beírt nekik a panaszkönyvbe, de nem teljesen tudtam kivenni, hogy pontosan mi is volt a probléma, mert én meg amint megérkeztem, azzal a lendülettel kérdeztem tőlük:

– Hát maguk meg mégis honnan szedik ezeket a fürdőszoba csempéket?

Na, ezt a mondatot értette félre teljesen a fiatal üzletvezető nő, aki nagy idegességében ezt a mondatot is reklamálásnak vette, valószínűleg túlzott lendületességem és emelt hanghordozásom következtében. Elpirult, és kis híján belemászott az arcomba, miközben a feszültségtől remegő hangon kérdezett vissza:

– Miért, mi a gond vele?

Ezen nagyon meglepődtem.

– Semmi – mondtam – csak azért kérdeztem, mert ilyen gyönyörű fürdőszoba csempe még életemben nem került a szemem elé.

– Jaj, hogy ezért kérdezi! – sóhajtott fel megkönnyebbülten a nő – akkor nagyon örülök. A furdoszobaotletek.hu-ról rendeltük, maguknak is tiszta szívvel ajánlom. – és annyira megörült annak, hogy a vendégek néha jót is tudnak mondani, hogy a végén nagy megkönnyebbülésében még meg is ölelt, és bocsánatot kért tőlem a támadó hangnem miatt.

Miután biztosítottam róla, hogy nincs semmi probléma a részemről, megköszöntem a tippet, és azonnal fel is mentem az említett honlapra. Hihetetlen, milyen jó kis tippekkel segítenek ott az olvasóknak! A legpraktikusabb tanácsoktól kezdve odáig, hogy éppen milyen divatot követnek a kortárs fürdőszoba berendezők (mostanában a természetesség a menő, de a szakértők azt mondják, érdemes kevesni a stílusokat, ha hosszútávra tervezünk). A férjemmel megnéztük, melyik lenne a legideálisabb fürdőszoba csempe, nézegettünk a honlapon képeket a fehér, a földszínű és a vízszínű csempékről is, majd miután kiválasztottuk a számunkra legízlésesebbet, árajánlatot kértünk, melyet aztán el is fogadtunk (kifejezetten kedvező volt), majd a Fürdőszoba Ötletek cég hathatós közreműködésével sikerült igazán minőségi módon felújítanunk lakásunk ezen részét. Gyönyörű lett! Legközelebb pedig, ha visszamegyek a hotelbe, megkeresem a hölgyet, akitől a tippet kaptam, és adok neki valami kis ajándékot – remélem, attól majd jobb kedve lesz, mint amilyen az első találkozásunk alkalmával volt…