Flottakezelés egyszerűen – hoteleknek is

A barátnőmmel mindig is nagy álmunk volt egy saját vállalkozás beindítása. Egy évfolyamra jártunk turizmus-vendéglátás szakon, még a szakmai gyakorlatunkat is ugyanannál a szállodaláncnál végeztünk. Nagyon hamar beleszerettünk ebbe a szakmába a tanulmányaink során. Ezért nem volt kérdés, hogy a diploma után mindketten a szakmában szeretnénk maradni. Szép lassan körvonalazódott, hogy mindkettőnknek jó érzéke van az üzlethez, ezért úgy döntöttünk, közösen indítjuk el a vállalkozásunkat. Ráadásul nem kevesebbre vállalkoztunk, mint hogy egy kisebb hotelt fogunk vezetni közösen. Szerencsére jó alapokkal rendelkeztünk a vállalkozás beindításához. Nekem a szüleim jóvoltából a diplomaosztóra már volt egy kisebb félretett tőkém, amit a jövőm megalapozására tettünk félre. A barátnőm pedig vidéken örökölt egy kisebb apartmant, ami épp ideálisnak látszott egy kisebb hotel létrehozására. Ezért úgy döntöttünk, belevágunk az üzletbe.

Az ingatlan gyönyörű helyen volt a Balaton-felvidéken, egy természetvédelmi táj közelében. Nem volt rendkívül felkapott, de épp annyira volt vonzó, hogy a pihenni vágyó külföldi turistákat vagy belföldi utazókat ide csábítsa. Számos nagyszerű programot vezettünk be, ráadásul a wellness részlegünk is osztályelső a környező hotelek körében. Ezért szerencsére hamar népszerűvé váltunk az utazók körében, ma pedig már visszatérő törzsvendégeink is vannak. Mindig nagyon elégedettek a szolgáltatások színvonalával, rengeteg dicsérő szót kapunk a vendégektől a vendégkönyvbe. Külön öröm, hogy sikerült fantasztikus személyzetet is összeválogatnunk, sosincs panasz rájuk! A recepciósunkat különösen sok dicséret illeti, nem először kapok elismerő megjegyzést a segítőkészségéért vagy a mosolygós természetéért.

Az is nagy öröm, hogy nem csak a vendégek, de a partnereink is elégedettek velünk. Amin viszont meglepődtem az az, hogy a múltkor az internal auditorunk jelezte nekem, milyen ügyesen kezeljük az autóflottánkat. Pedig nem volt ez mindig így! Tulajdonképpen azóta került sínre a flottakezelésünk, hogy a Flottakezelés – Flottauto Lízing Kft.-re bíztuk magunkat. Előtte álmodni sem mertem volna olyan megoldások alkalmazásáról, amit ajánlanak a honlapukon! Pedig a flottakezelés mindig is nagy fejtörést okozott a számunkra. Általában az autóflotta volt az, ami a költségvetés egyik legjelentősebb részét tette ki. A hotelpiacon szerencsésen alakulnak a dolgaink, de a nagy multikkal nem tudjuk felvenni a versenyt. A Flottakezelés – Flottauto Lízing Kft. azonban felnyitotta a szemem. Megmutatta, hogy a nagy multicégektől nagyon sok praktikát érdemes ellesni! Ezeket azóta tudatosan alkalmazzuk a saját autóflottánkban, és egyáltalán nem bántuk meg.

A Flottakezelés – Flottautó Lízing Kft. oldalán ráadásul lehetőség van ingyenes segítséget is igénybe venni. Így azok a kezdő vállalkozások is hasznos információhoz juthatnak, akiknek a költségvetése egyébként nem engedi meg, hogy drága tanácsadók szolgáltatásait vegyék igénybe. A segítséghez nem kell mást tenni mint regisztrálni a Flottakezelés – Flottautó Lízing Kft. oldalán, és máris első kézből juthattok hozzá a legfontosabb tippekhez! Számomra nagyon hasznos volt az öt lépcsős sorozat, amit hírlevélben kaptam tőlük. A legnagyobb öröm, hogy sokkal jobban átlátom a saját költségvetésemet. Szinte rögtön szemet szúr, hol számíthatok rejtőzködő költségekre, vagy melyik tételnél milyen problémával állhatok majd szemben a jövőben. Ezeket a problémákat ráadásul már nem csak észreveszem, hanem kezelni és tudom, és ki tudom dolgozni a saját, költséghatékony finanszírozási tervemet!

A barátnőmmel rendkívül hasznos találtuk a kapott tippeket, azóta is sokszor visszanyúlunk hozzájuk. A tippek beépültek a mindennapi működésünkbe, és a flottakezelésünk szerves részévé váltak. Próbáljátok ki ti is, nem fogtok csalódni benne!

Flottakezelés – Flottauto Lízing Kft.