Ha nem a hotelben szilveszterezek, lemaradok a legszebb alkalmi ruháról

A hotelben, ahol dolgozom, évente több alkalommal szervezünk bálokat és különböző ünnepi esteket. Általában mindig nagy az érdeklődés, legyen az egy Valentin-napi Bál, Szüreti Bál vagy egy lazább nyári medencés party. Ilyenkor általában teltházzal működünk, és sok visszajáró vendégünk is van, akik vagy a párjukkal vagy családdal érkeznek. Ezeken az eseményeken sok esetben ugyanaz a műsor, mindig van egy szinvonalas zenekar, akikből van 3-4 kigyűjtve, így váltogatni tudjuk őket, hogy ne unjanak rá a kedves résztvevők. Az est fénypontja mindig a tombola, pedig az idejáró vendégek általában nem az a réteg, akik nem tudnának megvásárolni egy turmixgépet, mégis minden egyes nyereményt nagy öröm kiséri. Persze, mindig igyekszünk újjítani, és a nem turmixgépket halom számra kisorsolni, hanem próbálunk modern és leginkább élményajándékokat adni. Van olyan, amelyet a saját hotelünk szolgáltatásaira tudnak használni, de azért nem akarjuk őket ennyire lekorlátozni, mert egy idő után unalmas lenne számukra. Ezeken az esteken különleges menüsorral is készülünk, hogy ezzel is emeljük az alkalom különlegességét, és mi is meg tudjuk újúlni.

Az év legnépszerübb ünnepei, kétsség kívül a Karácsony és a Szilveszter. Amióta itt dolgozom, nem volt még olyan év, hogy ezeken az alkalmakon ne lett volna kétszeres túljelentkezés a szállodában, éppen ezért, sok visszatérő vendégünk már előtte egy évvel lefoglalja, a következő évi Szilvesztert is, hogy biztos legyen a helye.

Személy szerint, nekem eszembe nem jutna egy hotelben tölteni a Karácsonyt vagy Szilvesztert, sok idegen ember között. De valamiért, nagyon sokan ezt a formáját választják az ünneplésnek és számukra ez az év fő eseménye.

Viszont, a legutóbbi Szilveszteri Bálon nekem is volt lehetőségem ezt kipróbálni vendégként, ugyanis most először fordult elő, hogy a szálloda vezetősége úgy döntött, lehetőséget biztosít az éppen nem dolgozó kollégáknak is, hogy együtt búcsúztassuk el az évet. Ennek egyébként nagyon örültem, mert sok barátra leltem a kollégáim között, és jól esett velük együtt bulizni egyet az év utolsó napján.

Az egyetlen gond az volt, hogy rohamosan el kellett kezdenünk megfelelő ruhát keresnünk, hiszen tudtuk, hogy a szállodai szilveszteri bálok igencsak megkövetelik, a szép női alkalmi ruhát. Mivel legtöbbjünk szekrényében nem lapult ehhez méltő ruha, így együttes erővel vetettük rá magunkat az internetre, mert azt a lehetőséget eleve kizártuk, hogy majd órákon át körözzünk a különböző üzletek között.

Hosszú napokon keresztül nézegettük az alkalmi ruha webshopokat, majd rátaláltunk a Spiné női alkalmi ruha webáruházra . Elsőre tudtuk, hogy most aztán ránk hullott a szerencse, mert már néhány másodperc után tudtam volna választani.

Végre olyan ruhákkal találtuk szembe magunkat, amelyek modernek, frissek, fiatalosak és egyszerre alkalomhoz illőek is. Csodás színek közül válogathattunk, ha tudtunk volna… mert igazából ha rendszeresen hordanék ilyen ruhákat, biztosan többet is vásároltam volna. Végül aztán segítettünk egymásnak, hogy kinek, melyik árnyalat és kialakítás áll jobban, és az én választásom egy éjkék maxi ruhára esett.

alkalmi ruha

Viszonylag hamar, pár nap alatt megérkeztek a ruháink, és aztán közösen fel is próbáltuk őket. Nagyon meg voltunk elégedve magunkkal, a ruhák olyanok voltak, mint amit ránk öntöttek. Szerencsére, a weboldalon feltüntetett mérettáblázat pontos volt, így senki se csalódott, mindenki azt kapta, amit rendelt.

Aztán elérkezett Szilveszter napja, mindenki nagyon izgatott volt, örültünk hogy lehetőségünk lett egy ilyen szuper bulin részt venni. Nagyon sokat dolgoztunk az éven, és azt hiszem mindenkinek sikerült kieresztenie a felgyülemlett gőzt. Végül, az első hotelben töltött Szilveszterem sokkal jobban sikerült, mint vártam. És kitudja, lehet lesz még folytatása.