Hotel vagy porckorongsérv kezelés?

Nem tudom, hogy ez mennyire korhoz köthető, de sajnos engem is elért immáron ötvenen túl a porckorongsérv probléma. Olyan szintű fájdalmaim voltak, hogy úgy éreztem, a porckorongsérv kezelése már nem várathat magára, valamit mindenképpen tennem kell.

Egy barátnőm ajánlott is egy szerinte roppant hozzáértő és kedves, szakmailag kifogástalan csapatot, a THERAPY4U Gerincterápiás Központot, ahol segíthetnének a problémáimon. Egyedül az zavart az egészben, hogy ekkor már lefoglaltam egy hotelben pár napot, ahová a barátommal szerettünk volna elmenni pihenni. A hotelben fantasztikus ellátást kapunk és minden meg van, ami egy kezdő kapcsolatot csak segíteni tud. Kellemes, nyugodt légkör, jakuzzi és állítólag megfelelően elszeparált lakrész vár ránk.

Mivel elég borsos áron foglaltam le a hotel szobát, ezt nem akartam visszamondani és mellesleg a barátomat sem akartam megsérteni. Azért, hogy a kecske is jól lakjon, de a káposzta is megmaradjon, úgy döntöttem, hogy azért okostelefonon tájékozódom a porckorongsérv kezeléséről, és ránézek a THERAPY4U Gerincterápiás Központ honlapjára.

A weboldalon nézelődve el is olvastam, hogy mi vár majd rám. Legelőször is egy úgynevezett fájdalom feltárással kezdenek, amikor alaposan kifaggatnak arról, hogy pontosan milyen fájdalmaim is vannak és hogyan is kezdődött ez az egész kálváriám. Aztán a mozgásszervi állapotomat mérik fel, ami remélhetően majd a hotelben töltött áldásos pihenés hatására egy kicsit jobb is lesz, mint amilyen jelenleg. Ezek után pedig már meg is kezdik az első kezelést annak érdekében, hogy a fájdalmaim jelentősen enyhüljenek.

Az külön szimpatikus volt nekem a Gerincterápiás Központ leírása alapján, hogy amennyiben olyan súlyosnak ítélik meg az állapotát a pácienseiknek, akkor orvoshoz is irányítják őket. Ha pedig saját magukat nem találják alkalmasnak a probléma megoldására, akkor más, megfelelő szakemberhez irányítják a betegeket.

Maguk a terápiák roppant sokfélék – bevallom, hogy jelentős százalékukról még nem is hallottam. Manuálterápia, Mulligan koncepció, Neurodinamika, Mckenzie módszer felsorolás található a terápiás lehetőségek legelső sorában. És elmondhatom, hogy még jó pár sorban folytatódik a felsorolás.

Mondjuk a Mckenzie módszerről mintha már én is hallottam volna valamikor. Vagy csak egy sportcipő márkával keverem? Hogy tisztázzam a helyzetet, ennek is utánanéztem. Kiderült, hogy ez a módszer elsősorban a mechanikai problémák orvoslására szolgál. Nagyon praktikus, hiszen – a honlap megállapítása szerint – gyorsan megtanulható, otthon végezhető gyakorlatokat jelent, amiket egy szakember betanítása után végezhetünk. Jelentős fájdalomcsillapító hatással bír: nyaki, háti és ágyéki fájdalmak esetén ajánlják.

Megláttam tehát a fényt az alagút végén, akarom mondani, a porckorongsérv kezelésem megnyugtató lehetőségeit, így ezek után nyugodtan megyek pihenni és relaxálni a kiszemelt hotelbe.