Kell néhány polc a szálloda raktárába

Szállodát üzemeltetni nem éppen a legegyszerűbb, főleg az elején. Papíron nem tűnik annyira bonyolultnak, hiszen nagyon lecsupaszítva, csak szép szobákra és jó kiszolgálásra van szüksége a vendégnek – ezt pedig nem nehéz megadni.

Igen ám, de a helyzet a valóságban nem ilyen egyszerű. A háttérben, a kulisszák mögött ugyanis rengeteg mindennek kell tökéletesen működnie ahhoz, hogy a kedves vendég végül tényleg megkapja azt, amiért jött. Példának okáért: kell egy rendes takarítószeres raktár, ha azt akarjuk, hogy minden rendben működjön.

Elmesélek egy nem olyan régi történetet

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a mi kis szállodánk, benne egy picike raktárral, abban pedig egy irtózatosan nagy kuplerájjal. A dolgok reggel, a napkezdésnél még a helyükön voltak, de a nap végére már minden be volt csak oda hányva, és az alkalmazottaknak elég sok idejét vette el az, hogy újra rendbe rakják. Mi volt a probléma? Az, hogy egyikünk se gondolt bele abba, hogy rendes polcokat kéne beszerezni ebbe a raktárba. Eddig néhány öreg, rozoga, és nem éppen a legjobb helykihasználású, fa polc állt benne, ami meg nem fért el rajta, az simán a földre került, vagy a falnak támasztottuk. Ennek sürgősen változnia kellett: úgy döntöttünk, hogy salgó polcokat szerzünk.

A salgó polc vadászat elindult!

Salgó polcot találni az országban nem egy nehéz feladat: nekünk viszont a legjobb kellett. Végül a rackinglog.hu/termekek/konnyu-polcrendszer/salgo-polc/ oldalon meg is találtuk, de azért nem kevés kutatás kellett ahhoz, hogy idáig eljussunk. Egyrészt, egyikünk sem egy nagy salgó polc szakember, magyarul nem igazán tudjuk, mi a különbség a különböző típusok között. Másrészt, mivel annak idején innen-onnan szedtük össze a raktárba való bútorainkat, nem is kényszerültünk rá, hogy ennek alaposabban utánajárjunk.

Szerencsére az egyik alkalmazottunk sokkal talpraesettebb volt ezen a téren. A recepciósunk mondta, hogy az ő apja szervizébe csavarmentes salgó polcok kerültek, amiket a RackingLog Kft-től vettek, és ez a cég végezte magát a kivitelezést is. Ezután, hogy végre volt egy cégnevünk, el tudtunk végre indulni valamilyen irányba: nevezetesen a rackinglog.hu/termekek/konnyu-polcrendszer/salgo-polc/ oldalra.

Miért a salgó polc kell nekünk?

Őszintén szólva nekem a polcokról mindig elsőre a könyvespolcok jutnak eszembe, de az olyanok értelemszerűen nem éppen a legpraktikusabbak, de még csak nem is a leggazdaságosabbak egy raktárba. Figyelni kell ugyanis a hosszútávú megtérülést. Ezek a polcok komoly terhelésnek lesznek kitéve, naponta fogunk fel- és lepakolni róluk, és az már csak egy másik kérdés, hogy milyen nehéz dolgokat. Ezen kívül, itt vegyszerekről lesz szó, amiknek ugye a fa annyira nem örül. Éppen ezért rozsdamentes, jó teherbírású, erős fém polcokra van szükségünk.

Rendben, de fém polcból megint rengetegféle van. Milyen kell? Nézzük a tényeket: nem tervezünk targoncával járni a raktárba, tehát viszonylag kis méretű, kézi rakodásra alkalmas polcok kellenek. A fal mellett lesznek, úgyhogy nem muszáj kétoldalúnak lenniük, bár ez sem hátrány. Viszont könnyen átalakíthatónak kell lennie a polcunknak, mert soha nem tudhatjuk, mikor lesz több mindenre szükség benne, ráadásul a polcok mérete is jó, ha változtatható.

És mi az, ami teljes mértékben megfelel ezeknek az igényeknek? Úgy van: a salgó polc.

Most már megvan a raktár, amit akartunk

A rackinglog.hu/termekek/konnyu-polcrendszer/salgo-polc/ oldalon elintéztük a polcok rendelését, és meglepő módon alig néhány nap múlva meg is kaptuk a polcainkat. A RackingLog elég komoly készletet tart fenn salgó polcokból, mivel ma is ezek a legnépszerűbbek – egyébként pont azok miatt az okok miatt, amiket az előbb felsoroltam.

A fiúk nagyon gyorsan összerakták a polcokat, és azokat a raktár falai mentén felállították. És az eredmény? Sokkal nagyobb a rend azóta a raktárban, még az is megtalál benne mindent elsőre, aki még soha nem járt benne korábban. A polcok takarítása is egyszerű, ráadásul nem kell bizonyos időközönként lecsiszolni és újra kezelni a felületét, mint a fa polcoknál szokás. És ami még fontos, hogy amikor egy bizonyos dologból nagyobb kiszerelést rendelünk, akkor is csak pár mozdulatunkba kerül, hogy megnöveljük a polcok magasságát. Egyszóval egyszerűbb lett az életünk, amit mindannyian értékelni tudunk.