Kifogyott a gázpalack a hotelben és nem tudtuk kicserélni

A hotelekben dolgozók élete mindig rohanás. Mindennel mindig időben készen kell lenni és minden problémát a lehető leggyorsabban kell megoldani.

Néha a vendégek egészen különleges kérésekkel álltak elénk, amiknek természetesen minden esetben eleget kellett tennünk. Volt, hogy ki kellett ugranunk a közeli boltba venni egy gőzölős vasalót, mert nekünk csak hagyományos volt, az pedig nem felelt meg a vendégünknek. Volt, aki teljesen speciális ételt kért a szobájába, amit mi nem tartottunk, így azt kellett beszereznünk.

A legkülönlegesebb és legidiótább kérésekkel találkoztam a szállodai munkám ideje alatt, de azt hiszem, a legmeredekebb eset az volt, mikor egy gázpalack ürült ki.

Emlékszem, hatalmas nagy kavarodás volt, mikor a konyhán a vacsora előtti egy órában derült ki, hogy kiürült egy gázpalack. Akkor nem volt olyan egyszerű a beszerzése, viszonylag speciális termékek számított, bár ez azt hiszem most sincsen máshogy.

Szinte esélytelennek tűnt, hogy gázpalackot szerezzünk, azzal pedig, hogy egy sütő kiesik, hatalmas csúszásokat lehet előidézni a vacsoráztatásnál, hiszen sokkal lassabban készülnek a rendelések.

Az akkori szállodavezető minden követ megmozgatott, hogy időben gázpalackhoz jussunk, mindenki telefonált össze-vissza, hogy mit lehetne tenni, és valahogy sikerült megoldani a problémát, egy másik szálloda tartalékjából kaptunk.

Az után az eset után soha többé nem fordult elő ilyen. Mondhatjuk, az ember tanul a saját hibájából.

Na meg azóta változtak az idők, és nem is olyan nehéz gázpalackhoz jutni. Sokkal több helyen lehet már kapni, vannak olyan oldalak, amik házhoz is szállítanak.

Online lehet gázpalack rendelést leadni, valamit telefonon is el lehet érni néhány szállítót. A Budapest melletti gazpalackfutar.hu például nem csak a fővárosba, hanem annak 20 km-es körzetébe is szállít palackokat, így, ha éppen kifogyunk, nem kell aggódni az utánpótlás miatt.

Ipari, lakossági gáztermékeket már könnyedén rendelhetünk a lakásunkhoz, azoknak a cseréje sem olyan nehéz feladat már.

Talán, ha most kerülne ilyen helyzetbe egy hotel, akkor nem is rendítené meg ennyire a dolog. Egy kifogyott gázpalack a mai világban végül is nem olyan nagy dolog.

Mi, amikor csak kell, a gazpalackfutar.com oldalról rendelünk, amire eddig nem volt semmi panaszunk. Mindig a megbeszélteket teljesítették, mindennel nagyon meg voltunk elégedve.

Nem csak hagyományos gázpalackokat lehet náluk venni, vannak náluk PB gázpalackok, CO2 palackok, corgon palackok, hélium palackok, argon palackok, nitrogén palackok, acetilén palackok és oxigén palackok is.

Legyen szó kerti sütögetésről, tűzhelyről, vagy akár hegesztésről, a megfelelő palackot meg lehet rendelni náluk. A kiszállítás idejét még sosem kifogásoltam, mindig nagyon hamar kiértek, azt olvastam náluk, hogy egy héten akár100 ügyfélhez is el tudnak jutni, ami egy elég nagy szám.

Mindig az előre megbeszélt időpontban jönnek, ahhoz tartják magukat. Van, mikor elképesztően gyorsan szállítanak le egy-egy megrendelést, ez jött volna nekünk nagyon jól, amikor kifogyott a palack a hotelben. Kár, hogy akkor még nem ismertem ezt a vállalkozást és nem tudtam, hogy gázpalackot ilyen formában is lehet rendelni.

Persze a rendeléseknél nekünk is sok mindenre kell figyelni, például ara, hogy pontosan olyan palackot rendeljünk, mint amilyenünk volt, hiszen egyáltalán nem mindegy, mekkora egy palack és mire szeretnénk használni.

Mondjuk erre minden online rendelésnél figyelni kell, sose rendeljünk mást, mint amire szükségünk van, mert azzal az eladóknak is gondot okozhatunk!