Legyen a cégalapítás olyan egyszerű, mint szállást foglalni

A hotelek elengedhetetlen részei az utazásoknak, amire úgy gondolom, sokszor nem fordítunk elég figyelmet. Hiszen úgy gondoljuk, hogy a hotel csak arra van, hogy aludjunk benne. Ez az állítás nem feltétlenül hibás, én azonban úgy gondolom, hogy jóval több dolgot meghatároz az, hogy hol hajtjuk álomra a fejünket. Hiszen egy rossz hoteles élmény az egész utat megkeserítheti, az ellenkezője pedig sokkal gazdagabbá teheti az élményünket.

Bár én egész sokáig el tudok menni abban, hogy mit jelent egy rossz szállás. Mivel ha csak egyszerűen kényelmetlen, vagy van benne pár furcsaság, akkor nem szoktam felidegesíteni magamat annyira. Inkább csak arra fókuszálok, hogy amúgy sem kell olyan sok időt töltenem ezen a helyen. A baj inkább csak akkor kezdődik, ha nem olyan a szállás, mint amit ígértek, vagy egyáltalán nem is létezik.

Ez volt a nagy félelmem akkor is, mikor eldöntöttem, hogy rálépek a cégalapítás rögös útjára. Szerintem már mindenki elgondolkozott azon, hogy milyen jó lenne otthagyni az alkalmazotti sort és megalapítani a saját cégét. Az első akadály ebben azonban az, hogy a jog világa olyan, mint egy labirintus és néha nagyon nehéz megtalálni azt, hogy miként lehet helyesen csinálni mindent. Szerencsére azonban az interneten már elérhetők olyan oldalak, mint a Székhely Partner, akik segítségével nem lesz különösebb gond a cégalapítás.

Már csak az a tény is rengeteget könnyít a dolgunkon, hogy a felületük online elérhető. Jártam már korábban jogi tanácsadóknál és rettenetes, hogy mennyi pénzt tudnak elkérni a legalapabb dolgokért. A Székhely Partner oldalán azonban ingyenesen érhető el az információ és ellentétben egy tanácsadóval, itt neki is tudunk állni konkrétan a cégalapítás műveletének. Mindez azonban nem érne semmit, ha maga az oldal nem lenne jól kialakítva. A Székhely Partner oldalán azonban csak pár kattintás kell és szinte bármit el tudunk érni, ami érdekel.

Én is csak kiválasztottam a felső menüből a cégalapítás feliratot és elkezdtem olvasni a témában. Teljes meglepetés volt, hogy mennyire érthető volt az összes szöveg. El lehet felejteni a korábbi zavaros jogi megfogalmazásokat, amiket mindenki úgy értelmez, ahogy akar. A Székhely Partner tisztán elmagyarázza azt, hogy milyen feltételeknek kell eleget tennünk, ha céget szeretnénk alapítani. Így pedig reményt adtak arra, hogy még nekem is sikerülhet, akinek nincsen semmilyen képzése a témában, csak egy álma, amit meg akar valósítani.

A cégalapítás mellett azonban elengedhetetlen az is, hogy a cégnek legyen egy székhelye. Erre pedig több lehetőségünk is van a Székhely Partner oldalán. Persze egy saját helyen is megalapíthatnánk a székhelyt, de én nagyon azt ajánlom, hogy ezt inkább bízzuk rá egy olyan profi csapatra, mint a Székhely Partner. Több indokom is van erre. Az egyik például, hogy nem igazán lesz időnk arra, hogy erre figyeljünk a frissen megalapított cégünk mellett. A Székhely Partner azonban nem csak biztosít nekünk egy székhelyszolgáltatást, hanem még teljes körűen figyelni fognak minden jogi követelményre is.

Mindez nagyon felvillanyozott és úgy éreztem, itt az ideje felvenni velük a kapcsolatot és megváltoztatni az életemet. Ez pedig pont olyan könnyű volt, mint idáig minden más az oldalon. A telefont azonnal felvették, megbeszéltünk egy időpontot és nemsokára már készen is voltunk a cégalapítás műveletével.