Mennyi mindenre hasznos lehet egy ipari tűzőgép

Nem is gondoltam volna, hogy ennyire mindenre jó lehet egy ipari tűzőgép. Sőt, nem is gondoltam volna, hogy az ipari tűzőgépet nem az irodai körülmények között hasznosítják (bár biztosan van ottani megfelelője is).

Apró kellemetlenségként ért minket a nyaralás során, hogy az egyik éjszaka akkora vihar volt, ami leszakította az egyik melléképület fél tetejét. Ez inkább a hotelnak volt kellemetlen, az viszont nekünk, amikor másnap az ácsok a főszezon kellős-közepén egész nap kopácsoltak, hogy megjavítsák a szerkezetet. Emberek vagyunk, elfogadtuk, hogy ez a helyzet és természetes, hogy meg kell javítani – csak épp egy kicsit nehéz volt a masszázson ellazulni úgy, hogy közben csörgés és zörgés van. Igyekeztünk más témákkal elterelni a gondoltainkat – na meg persze egy-kettőt az ácsok jelenléte is felvetett. Például, hogy mennyi mindenre jó egy ipari tűzőgép.

Egy darabig bámultuk, hogy mivel dolgoznak a szakemberek, amikor épp nem kalapács van a kezükben és egy mellettünk lévő asztalnál ülő ember súgott, hogy az bizony tűzőgép. Rákerestem a neten és tényleg használnak ipari tűzőgépet faipari munkákhoz – nem is kis mennyiségben. Utólag belegondolva teljesen logikus, hogy már hogyne használnának, amikor egyszerű használata van, gyors és közben mégis olyan minőségi rögzítést biztosít, ami akár még egy félre sikerült kalapácsolt szöget is felülmúl. Tehát ez nem véletlenül közkedvelt eszköze a magasban dolgozó szakembereknek.

A csavarholding.hu webshopját találtam meg elsők között a tűzőgép keresésre, onnan tudtam meg ilyen sokat a témáról. Például, hogy vannak kifejezetten olyan eszközök, amelyeket a nagy teljesítményű használatra ajánlanak. Vagyis fel is van sorolva számos faipari árú, fűrészáru, gipszkarton és OSB lap, amire mind-mind megfelelő módon használható egy tűzőgép. Természetesen ehhez már komoly tűzőerőre van szükség, azonban a benne található rugónak köszönhetően ez is lehetséges egy ilyen kis méretű szerszámnál is. A csavarholding.hu webshopján nagyjából 16 ezer forint körül már olyan gépet lehet kapni, ami nem elég, hogy bivalyerős, de még ráadásként multifunkciós is.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mit jelent a multifunkcionalitás egy tűzőgép esetében. Hát azt, hogy milyen dolgokat lehet vele kilőni. Történetesen, amire én gondolok most, azzal kapcsokat, szegeket és még tűszegeket is lehet az anyagba juttatni, ráadásul többféle méretben. Ez azért nagyon jó, mert a rögzítéstől függően nem kell cserélni a szerszámot, csak a benne lévő szeget/kapcsot/tűszeget és máris leegyszerűsödik az ács dolga – mert hát érthető, hogy egyáltalán nem mindegy, mennyi holmit kell a tetőre vinni.

A webshopban arra is kitér ez a cég, hogy mennyire magas minőségű termékeket forgalmaznak, ami azért van, mert alapvetően nem csak a saját kertjében hobbiból ügyeskedő barkács mester a célközönségük, hanem a professzionális felhasználást kereső szakemberek. Azok, akiknek festett csavarokra, tartós eszközökre és strapabíró megoldásokra van szükségük, ráadásul folyamatosan és nagy mennyiségben.

A honlapon található termék kínálat is ezt támasztja alá, érdemes körülnézni az otthon barkácsolóknak és a nagyban barkácsolóknak is. Nem csak a tűzőgép végett, de számos más szerszám és eszköz miatt is. Ezek mind-mind garantáltan a legmagasabb minőséget képviselik, hiszen ahogy a csavarholding.hu oldalán is elmondják, a garanciális ügyintézéssel eltöltött idő az egyik legnagyobb veszteség egy építkezés kapcsán. Márpedig ezt meg lehet előzni a megfelelő eszközök és alapanyagok használatával: legyen szó tűzőgépről, vagy kötőelemekről, a csavarholding.hu egy remek kiindulási pont lehet a bevásárlás során.