Mennyire okos egy óra?

Nem tudom, ti hogy álltok az elektronikai cikkekkel, de nálunk mindenki megőrül értük.

Az van, hogy a párom elég hiú ember. Sokat sportol, hogy jól nézzen ki, aminek én persze örülök. Azért tudom, hogy nem mindig a mozgás öröméért megy el még este 9-kor kocogni, hanem azért, hogy ne legyen rajta felesleg. Én szerencsés alkat vagyok, viszonylag könnyen tartom a súlyom jógával meg néha egy kis futással.

A nagyobb sportaktivitáshoz hozzátartozik az, hogy Beni szereti is lekövetni az edzéseit, és tudni, hogy hány kilométert tett meg például, vagy hány kalóriát égetett el. Ha edzőterembe megy, akkor ez egyszerű, hiszen mondjuk a taposógép vagy a futógép kiírja neki az adatokat. Nemrég viszont elkezdett street workouttal foglalkozni. Nagyon tetszik neki ez a mozgásforma, és volt, hogy már én is elkísértem. A szabad levegőn lenni és közben sportolni nagyon jó, persze csak ha alkalmas erre az időjárás. Itt viszont nincsenek segédeszközök, nincsenek digitális kijelzők, ami csakhamar kedvét szegte az én kontrollmániás szerelmemnek.

Pár hete pihenni mentünk, egy hosszú hétvégét töltöttünk el egy vidéki wellness hotelban. Beni már előre betervezte, hogy mikor megy edzeni, én azért inkább a manikűröst választottam… A hotel konditermében ismerkedett meg egy fazonnal, akivel sokat beszélgettek a sportról, testépítésről. Beni már régebben is nézegette az okosórákat, meg okos kütyüket, de az volt az érzése, hogy ezek felesleges drága holmik, amiknek ár és érték aránya nem kedvező. A pasas viszont felvilágosította, hogy manapság már egyre olcsóbb és egyre jobb készülékeket dobnak piacra hétről hétre a gyártók, szóval biztos, hogy ő is talál az ízlésének és a pénztárcájának is megfelelőt. A készséges új ismerőstől kapott is egy linket, ahol elmondása szerint sok márka közül lehet válogatni, és árban is nagyon diverz: https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/egeszsegorzes-c1570/aktivitasmero-fitnesz-sportora-c1128

Mivel nekem sosem jutott eszembe, hogy szükségem lehetne egy ilyenre, ezért nem voltam valami tájékozott a dologgal kapcsolatban. Az edzés után Beni nagyon lelkes volt, elhatározta, hogy vesz is egy okosórát. Amikor azonban hazaértünk, rá kellett döbbennie, hogy egy olcsóbb darab se nagyon fér bele a büdzséjébe, ugyanis nemrég kezdett el egy tanfolyamot, ami elég drága. Így hát kiforraltam, hogy majd a közelgő születésnapjára megveszem. Ehhez persze nagyon kellett figyelnem, meghallgatni az ömlengéseit az egyes márkákról amiknek a bestmarkt.hu-n, utánanézett, és kérdezgettem is, hogy melyik miért tetszik neki. Amikor már körülbelül tisztában voltam az igényeivel, akkor kezdtem el rendesen keresgélni neki a linken: https://www.bestmarkt.hu/haztartasi-cikkek/egeszsegorzes-c1570/aktivitasmero-fitnesz-sportora-c1128

Meglepett, hogy vannak kifejezetten szép, klasszikus kinézetű okosórák is. Ezek persze elég drágák, de nagyon el tudtam képzelni Beni kezén egy ilyet. A Xiaomi márkából elég sok modell megtetszett, mert nem is olyan drága, viszont jól néz ki és sok szuper funkciója van. A nagy nézelődés közepette észrevettem, hogy lehet kapni simán aktivitás mérő karpereceket is, amiket telefonnal összekötve rendkívül könnyen és hatékonyan lehet használni. Bevallom, ezek még nekem is megtetszettek. Egyelőre azonban a klasszikus, szép kvarcórák híve vagyok.

Arról mondjuk fogalmam sincs, hogy egy 400.000 forintos okosóra mit tudhat… Elmegy helyetted sportolni? Vagy kiviszi a szemetet? Esetleg tisztába rakja a gyereket? Őrület.

Minden esetre sikerült találnom egy szuper órát a kedvesemnek a bestmarkt.hu-nak köszönhetően. Mivel ő is és a sógoraim, Beni öccsei is nagyon techguruk, ezért örülök, hogy felfedeztük az oldalt, biztosan fogunk még innen rendelni alkalomadtán.