Túl sokat nyomtatunk a hotelban

Egy hotelban dolgozom, ahol rengeteget nyomtatunk. Nem tudom, hogy miért, miközben van belső informatikai rendszerünk is. Sok folyamat azonban még nincsen megoldva, így marad a papír alapú adminisztrálás. Gondolok itt például az IFA-ra, azaz az idegenforgalmi adóra, amit mindenkinek kivétel nélkül meg kell fizetnie egy hotel látogatás alkalmával. Illetve, bármilyen éjjeli tartózkodás alkalmával, tehát apartmanok, vendégházak is szenvednek ugyanezzel a tortúrával mint mi. Kell a kis füzet, a személyes adatok, satöbbi. A számlaírást is megnehezíti ez a dolog olyankor, amikor valaki munkaügyben érkezik hozzánk pihenni vagy megszállni. Ilyenkor nyilván a munkáltató cégnek szüksége van egy tanúsítványra, hogy a munkavállaló valóban ott volt nálunk, és az ÁFA-s számla elengedhetetlen az ő további belső feldolgozásukhoz.

Én nyomtatok általában a legtöbbet, mivel recepciós vagyok. A dolgozók beosztását, a megszálló vendégek személyes adatait, személyes iratait, a szobákba berakott tájékoztató papírokat. Egy tájékoztató a házirendről, illetve a wifi használatról, ilyesmi…

Folyton probléma, hogy kifogy a tintapatron a nyomtatókból, és nem tudunk dolgozni. Egy darab színes nyomtatónk van csak, és abba szinte soha nincsen elég valamelyik színből. Néha jön egy-egy feladat, amit gyorsan színesben kell megoldani, és olyankor nagyon kellemetlen, hogy kinyomunk 30 példányt, és valaki csak utána veszi észre, hogy nem színhelyes az eredmény. Ilyenkor még idegesebb vagyok, hogy a figyelmetlenség miatt pazarlunk. A fákat meg csak vagdossák ki.

A hotelnak egyébként én találtam meg a tökéletes tintapatron beszállító céget, szóval sokat köszönhetnek nekem, haha. Az a jó, hogy több márkát is meg lehet találni a kínálatukban. Nekünk több különböző hagyományos nyomtatónk van, így hát több különböző patronra is van szükségünk. A Canon, az Epson, a HP és a Lexmark is megtalálható náluk, sőt, még a Philips is. Ha nektek is ezekre lenne szükségetek, akkor már tudjátok is, hol találjátok a legjobb webshopot!