Utazás előtt mindig mindent ellenőrizz az autódon!

Képzeljétek, nemrég Dobogókőre mentem pihenni a párommal egy szuper kis hotelbe. Kocsival mentünk Budapestről, a szép kis erdei utakon. Általában figyelünk, hogy rendben legyen az autóval minden, de egy ilyen rövid útnál nem gondoltuk, hogy baj lehet. Induláskor teljesen úgy tűnt, hogy oké.

Szeretünk kirándulni, kiruccanni, a Budapest közeli pihenőhelyek pedig nagyon praktikusak. Ilyenkor nem kell szabadnapot kivenni egy kis pihenésért, hiszen elég szombat reggel elindulnunk. Körülbelül 50 perces az út autóval az otthonunktól, az viszont hegyen keresztül megy ugye. Kanyargós, meredek utakon fontos, hogy jó autóval menjünk, egy kicsi, könnyű autóval azért nehéz lett volna az út. Arra viszont nem számítottam, hogy a szervó kormányt is egy óriási találmánynak fogom tartani ezután az út után!

Amikor ugyanis elindultunk, feltűnt, hogy szokatlanul nehéz kormányozni. Először azt hittük, hogy simán csak a szerpentin miatt, de egy negyed óra múltán már jelentősen nehéz volt a közlekedés. István, a párom egy ideig hősködött, de aztán rájött, hogy lassan bedurran a bicepsze – nem megy a szervó! Sajnos rá kellett jönnünk, hogy a szervó olaj szivároghat. Nagyon kellemetlen volt a dolog, mire eljutottunk a hotelbe, István rendesen megszenvedett a kormányzással. Ott nagy nehezen leparkoltuk az autót, de tudtuk, hogy ezzel a problémával kell kezdeni valamit.

Vasárnap mikor hazaértünk, meg is néztük az autót: megbizonyosodtunk róla, bizony a szervó olaj annyira hiányzik a rendszerből, hogy amiatt nem lehet eltekerni rendesen a kormányt. Ezután leültünk és elkezdtük böngészni a kedvenc webshopunkat ilyen témában, az olajwebshop.hu-t.

Azért szeretjük nagyon, mert minden terméknél hasznos linkek vannak, amik segítenek kiválasztani a nekünk legmegfelelőbb alternatívát. Olyan oldalakra navigálnak, ahol a márkák saját oldalán beállíthatjuk az autónk paramétereit, és aszerint kereshetünk. Így találtunk magunknak szervó olajat is ezúttal. Olyat választottunk, ami segít megállítani az olajszivárgást. Nézegettük a különböző márkákat, nagy volt a választék, és amit kiválasztottunk, az még a kormányszervó hangját is csökkenti! Tökéletes.

Megrendeltük vasárnap a terméket, és István hétfőn el is gurult a Kelenföldi üzletük felé, hiszen arrafelé dolgozik. Az üzletben is megerősítették a probléma elmagyarázása után, hogy jó terméket választottunk, és az olaj betöltése után meg fog oldódni a nehéz kormányzás. Szerencsére tényleg így lett, és már nem kell szenvednünk.

Nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen kis dolog, egy kis olaj ennyi mindenért felelős. Sokat javult a használata óta a vezetési élmény, én is érzem, hogy jobb vezetni, könnyebben csúszik, mozog a kormány, lazán lehet kormányozni. Ez parkolásnál is jól jön. Az biztos, hogy magunkfajta hétköznapi embereknek kényelmes, ha van egy olyan üzlet, ahol ilyen jó élmény a vásárlás! Sok segítséget kapunk mindig az ott dolgozóktól, mind telefonon, mind személyesen.

Legközelebb, ha hegyi útra indulunk, biztosan ellenőrizzük a szervó olajat!