Wifis klíma? A mai világban már ez is megoldható!

A férjemmel minden évben olyan helyre megyünk nyaralni, ahol lehetőleg jó forró a nyári évszak. Ugyanis nagyon szeretek a tengerben fürdeni, úszni, és minden alkalommal igyekszem annyira lebarnulva hazajönni, amennyire csak lehet. Ezzel nincs könnyű dolgom, ugyanis olyan típusú a bőröm, hogy nehezen barnulok, de legalább nem égek le egy könnyen, ez a szerencsém. Viszont mikor barnulok, mindig meg szoktak dicsérni, hogy milyen jól áll, így mindig igyekszem egy kicsit kifeküdni a napra jó időben nem csak a nyaraláson, hanem otthon is. Viszont amellett, hogy nagyon szeretem a meleget, az is fontos nekem, hogy a szállásunkon legyen klíma, ugyanis éjszaka én csak hűvösben tudok aludni. Otthonra is ezért kellett beszerezni egy légkondit, mert a férjem nem bírta tovább a nyafogásomat, inkább vett egyet.

Az első trópusi nyaralásunkon döbbentem rá, hogy nekem ez egy fontos szempont, hiszen azelőtt még nem gondoltam bele. Az ismerőseim azt mondták, hogy nem olyan fontos az, hogy legyen mindenképpen klíma a szállodában, hiszen éjszaka egészen lehűl az idő. Valóban lehűlt, de nem annyira, amennyire én azt szerettem volna. Emellett a páratartalom is iszonyat magas volt, így azt éreztem, hogy szinte fuldoklok. Az a nyaralás nem igazán az alvásról szólt, így a férjem eldöntötte, hogy megelőzve a konfliktusokat, inkább vesz nekem egy klímát, hiszen ki tudja, melyik évben lesz egyszer itthon is ilyen meleg nyár. Akkor pedig majd foghatja a fejét a panaszkodásom miatt.

Szerencsére rátaláltunk a fabianklima.hu oldalára, ahol nagyon nagy volt a választék, így nem kellett attól tartanunk, hogy nem találjuk meg a nekünk tökéletes darabot. Azt én tudtam, hogy a mai világban szinte minden eszközből lehet okos kiadást találni, de nem hittem volna, hogy létezik már wifis klíma. Nekem ez ott és akkor szerintem a hét vagy inkább a hónap felfedezése volt. Természetesen szerettünk volna minél jobbat választani, de azért nem rendelkeztünk végtelen büdzsével mi sem, így egy bizonyos összegig válogathattunk. Ki is néztünk egy Tosot VENUS TWH09QB – K6DNC6E eszközt, aminél a legnagyobb vonzóerő az volt, hogy akciós volt. Az eredeti ár 270 000 Ft volt, amit leszállított a cég 240 000 Ft – ra. Tudom, hogy 30 000 Ft nem tűnik soknak, de mindig is úgy voltam vele, hogy sok kicsi sokra megy, de anyukám is azt tanította, hogy ezeket az apróbb dolgokat nem szabad félvállról venni, mert sok pénz úszhat el rajta.

A klímához tartozik egy alkalmazás, amin keresztül lehet használni, és azt le lehet tölteni mind Android mind IOS operációs rendszerre. Ez azért is tetszett, mert iPhone – om van, amivel az a gond, hogy a legtöbb alkalmazás nem kompatibilis vele. A férjem ezért sokat is piszkált, szerinte csak a baj van vele. Az időzítő funkció nagyon tetszett rajta, hiszen szerintem nagyon hasznos. Egy nyári napon be lehet állítani egyszerűen, hogy mire az ember hazaérjen a munkából, a hűvös lakás fogadja, de ugyanez a helyzet fordítva is csak a fűtéssel.

Egyáltalán nem bántuk meg, hogy megvettük ezt a nagyon hasznos kis eszközt. Nagyon jó szolgálatot tesz, így ha bárki is hezitál, hogy vegyen – e ilyen légkondit vagy sem, csak bátorítani tudom, mert garantáltan elégedett lesz vele. Én sem számítottam rá, hogy így fogom szeretni.